Světová válka Z a Den nezávislosti: co přinesou pokračování?

Vydáno: 29.05.2014 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Světová válka Z byla Box Office překvapením loňského roku, zatímco Den nezávislosti platí za jeden z nejúspěšnějších filmů devadesátých let. Od obou se tedy dočkáme sequelů, které nyní odhalují několik novinek.
Fotografie z filmu Světová válka Z / V druhé Světové válce Z logicky více zombies. První film si vybral jen několik drobných fragmentů z předlohy Maxe Brookse, která díky svému pojetí jako historické kroniky války se zombies logicky nabízí další desítky příběhů z různých konců světa. Ty do koukatelného celku po Marcu Forsterovi uspořádá režisér Juan Antonio Bayona, tvůrce zodpovědný například za horor Sirotčinec nebo katastrofickou skorooscarovku Nic nás nerozdělí. Návrat Brada Pitta, pro něhož se jednalo o nějúspěšnější snímek kariéry, je jasný, zbývá tedy jen jméno scenáristy, který další kousky knihy zadaptuje do filmu.

Tím člověkem bude Steven Knight, tvůrce stojící například za letošním povedeným thrillerem Locke, v němž Tom Hardy za celou stopáž nevyleze z auta, nebo scénářem ke krimi Východní přísliby. Na sequelu by se mělo začít pracovat ihned poté, co režisér dokončí práce na hororu A Monster Calls. Pevné datum premiéry má ale už ohlášené jiné pokračování, a to Den nezávislosti, které dorazí do kin 1. července 2016.

Fotografie z filmu Den nezávislosti / Independence DayO další mimozemské invazi s povinnou dávkou amerického patriotismu mluví Roland Emmerich už několik let, nyní by se však věci měly uspíšit, protože byl najmut další člověk na přepis scénáře - ten v první verzi napsal sám režisér s Deanem Devlinem, poté jej přepsal James Vanderbilt, nyní se však i druhá verze dočká nové, které se ujme relativně neznámý Carter Blanchard. Film, jenž by měl nést název ID4-EVER, by měl vyprávět o emzácích, kteří se vrátí po dvaceti letech na Zemi pomstít za události prvního dílu.

Vrátí se Jeff Goldblum i "nejlepší americký prezident všech dob" Bill Pullman, bídně to však vypadá jen s Willem Smithem, který zřejmě po propadáku v podobě Po zániku Země nechce mít s žánrem sci-fi už raději nic společného.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY