Top 20 ČR: X-Meni opanovali kinosály a sestřelili Godzillu

Vydáno: 29.05.2014 07:00 - Roman Kotvald | foto: facebook tvůrce

Další film o mutantech, X-Men: Budoucí minulost, ovládl světová a tuzemská kina. Odsunul tak mohutnou Godzillu na druhé místo, na třetí pozici se usadila česká novinka Bony a klid 2 a odsunula tak trvalku Rio 2.
Fotografie z filmu  / Bony a klid 2Jak je to již u novinek zvykem, kopírují česká kina ta zámořská. Slušný start si tedy může připsat banda mutantů Profesora X, X-Men: Budoucí minulost vlétli na první místo v žebříčku a za premiérový víkend utržili něco málo přes 5 milionů, což se rovná bezmála třiceti čtyřem tisícům diváků. Na stříbrnou příčku tak odsunuli monstrózní Godzillu s jedním miliónem a sedmi sty tisíci, oproti minulému týdnu propad o více než sedmdesát šest procent. Třetí místo si tentokrát vybojovala česká komediální novinka Bony a klid 2, jež se snaží úspěšně navázat na čtvrt století starou jedničku.

Fotografie z filmu Khumba / KhumbaRio 2 sice o dvě místa klesnul, jenže připisuje si skoro šest set tisíc a celkově má na kontě úctyhodných dvacet šest a půl milionu. Nákladná adaptace švédského bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel se pořád drží vysoko a z pátého místa přisypala půl milionu. Jak se zdá, animáků pořád v sálech není dostatek, jedině tak lze vysvětlit posun z desátého místa na šesté, vyloženě dětské podívané Khumba. Holčičí komedie Jedna za všechny tenhle týden na sedmém místě přilákala přes dva tisíce diváků. O jednu příčku si pohoršil Ranhojič s Benem Kingsleym, je tak osmý. Devátá Divergence mladé publikum pořád baví a desítku uzavírá Pojedeme k moři, povedené komediální drama nadějného debutanta Jiřího Mádla, s celkovými sedmi a půl miliony na kontě.

Fotografie z filmu Grandhotel Budapešť / Druhou desítku otevírá další animák Hurá do pravěku!, tentokrát se sto dvaceti sedmi tisíci. Až na dvanácté místo klesl Amazing Spider-Man 2, o něhož rychle klesá zájem. Česká trvalka 10 pravidel jak sbalit holku skončila třináctá a Zvonilka a piráti neobhájila minulé dvanácté místo a je čtrnáctá, oproti vymazlenému Grandhotelu Budapešť, který je opět patnáctý.

Noe znovu odplouvá dolů po žebříčku na šestnáctou příčku. U posledních dvou animáků se nic nezměnilo, Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a LEGO® příběh jsou na sedmnáctém a osmnáctém místě. Těsně před spodní čarou je dokument Olga a o devatenáct míst si polepšili Bella a Sebastián, kteří uzavírají dvacítku.

Za týden čeká kina zajímavý souboj o přední pozice v návštěvnosti. Zloba - Královna černé magie s Angelinou Jolie bude mířit na příčku nejvyšší a ani chválená komedie Sousedi určitě nebude pozadu. Z tuzemské tvorby uvidíme drama Cesta ven. Předposlední premiérou je další komedie WTF a jako poslední své štěstí zkusí dokument Galapágy 3D: Zázrak přírody.

 

TOP 20: VÍKEND OD 22. 5. 2014

1. X-Men: Budoucí minulost 5 mil. (novinka)
2. Godzilla 1,7 mil.
3. Bony a klid 2 1,4 mil. (novinka)
4. Rio 2 583 tis.
5. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 509 tis.
6. Khumba 477 tis.
7. Jedna za všechny 320 tis.
8. Ranhojič 197 tis.
9. Divergence 165 tis.
10. Pojedeme k moři 151 tis.

11. Hurá do pravěku! 127 tis.
12. Amazing Spider-Man 2 124 tis.
13. 10 pravidel jak sbalit holku 115 tis.
14. Zvonilka a piráti 107 tis.
15. Grandhotel Budapešť 105 tis.
16. Noe 78 tis.
17. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 64 tis.
18. LEGO® příběh 59 tis.
19. Olga 45. tis
20. Bella a Sebastián 39 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY