Mila Kunis nerozumí gravitaci v klipu z Jupiter vychází

Vydáno: 11.05.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Sourozenci Wachowští po dvou komerčních propadácích (a kritikou rozporuplně přijímaných snímcích) potřebují hit. Těžko říct, jestli se jím stane space opera Jupiter vychází, která nemá výraznou propagaci.
Fotografie z filmu Jupiter vychází / Sci-fi Jupiter vychází bylo po dobu své dosavadní propagace prezentováno jako "Matrix" z ženské perspektivy. Vývojový vzorec Vyvoleného byl zaměněn za vývojový vzorec Vyvolené a akční scény ignorující gravitaci slibovaly zlepšení ikonického bullet-timeu. Z obou dosavadních upoutávek zase vyvolávaly snad oprávněné zdání, že by mohlo jít o mnohem komplexnější počin (alespoň co do budování fikčního světa), než o pouhou sázku na jistotu. 

A to přitom první fotografie z natáčení nevzbuzovaly příliš důvěry, protože svou hrdou poklelostí a inspirací z různých zdrojů (od národních folklórů přes pohádky, které přece jenom k národnímu folklóru do jisté míry patří) vyvolávaly spíš posměch. Vypadalo to, jako kdyby Wachowští opakovali spíše Speed Racera, kterého mnozí odmítli kvůli extrémní stylizovanosti (projevující se nejenom na kostýmech a rekvizitách, ale i celkovém barevném ladění, označovaném jako "TechnoColor" na místo "TechniColor").

A tento víkend byl zveřejněn klip, který dává za pravdu oběma pohledům, protože kombinuje jak speedracerovskou estetiku campu (hrdé pokleslosti), tak i přislib nápadité akce ve stavu beztíže. Obavy ohledně komerční úspěšnosti jsou ale stále na místě, protože používání vyloženě pohádkových (anebo komediálních) motivů (botky jsou to antigravitační) může působit nepatřičně ve space opeře načrtávající rozsáhlý fikční svět.

Klip z filmu Jupiter vychází (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY