Trailer k The Raid 2 s komentářem režiséra

Vydáno: 17.04.2014 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Redaktor Slashfilmu David Chen si povídal s režisérem a scenáristou Garethem Evansem o The Raid 2. Na místo tradičního přepisu rozhovoru či audiovizuálního záznamu ale vznikla série videoesejů. První zhlédněte v článku.
Fotografie z filmu  / The Raid 2: BerandalJe naprosto běžnou praktikou, že neamerické filmy bývají ve Spojených státech amerických propagovány dvojím způsobem: jednak jako autorské, jednako jako takové, které posouvají hranice. U The Raid 2: Berandal, přestože jde o žánrovou podívanou, tomu není jinak. Dokazují to především videa, v nichž režisér a scenárista v jedné osobě Gareth Evans jednak rozebírá svůj přístup k natáčení akčních scén na konkrétním příkladu, jednak jeho mluvené slovo doprovází i vystřiženou, nesmírně brutální a produkčně poměrně náročnou a finančně drahou pasáž.

A teď je možné si poslechnout jeho povídání i k teaseru. Nebývá příliš zvykem, aby se režisér podílel na koncepci a střihu upoutávky, a tak je audiokomentář o to cennější. Zvlášť u upoutávky, u které jde v prvé řadě o atmosféru danou sledem atrakcí, jež ale mají svůj pevný řád.

Iko Uwais ve filmu  / The Raid 2: BerandalOtázkou je, co si tvůrci schovají pro případné vydání na DVD/BD, když "bonusy" zveřejňují takto předem. Vzhledem k oblibě Evanse hovořit zasvěceně a zajímavě o všem, co se týká The Raid 2 a odlišných přístupů k tvorbě filmů, se můžete těšit při nejmenším na audiokomentář. A nebo spíš můžou, protože česká kinopremiéra (zatím) nebyla stanovena a ve výhledu titulů distribuovaných na nosiče pro domácí kina snímek zatím nefiguruje.

Upoutávka na film The Raid 2 s komentářem režiséra a scenáristy Garetha Evanse.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY