Ztroskotá Matt Damon na Marsu?

Vydáno: 10.04.2014 15:40 - Simona Knotková | foto: Columbia Pictures

Elysium, The Zero Theorem nebo nadcházející Interstellar - Matt Damon je v posledních letech v žánru sci-fi jako doma. Není proto divu, že také další možné angažmá bude plné vědecko-fantastických prvků.
Matt Damon ve filmu Elysium / ElysiumFox společně s producentem Simonem Kinbergem chystá před kamery dostat sci-fi snímek The Martian. Společně s nimi se měl na svou další celovečerní štaci dostavit také Drew Goddard. Protřelý scenárista režijně debutoval v roce 2012 s hororem Chata v horách a naposledy byla jeho osoba zmiňována například ve spojitosti s pilotem nového seriálu Daredevil. Hlavně se pak měl filmařsky činit u připravovaného superpadoušského filmu The Sinister Six. A právě tato účast byla v posledních dnech potvrzena.

The Martian tím pádem ztrácí hlavního tvůrčího muže a Fox musí hledat jinou náhradu. Jméno potenciální hlavní hvězdy bychom nicméně měli už znát. Stát se jím má ve sci-fi žánru už bezpečně se pohybující Matt Damon. Adaptace e-knihy Andyho Weira je popisována jako kombinace Apolla 13 a Trosečníka. Herec by v ní ztvárnil vesmírného průzkumníka, který ztroskotá na Marsu a dřív než mu dojdou zásoby, musí najít cestu zpět na Zem. Třebaže survivalová zápletka v kosmickém prostoru svádí ke srovnání s Gravitací, očekávat máme prý poněkud odlišnější drama.

Damona jste v kinech naposledy mohli vidět ve hvězdně obsazených Památkářích George Clooneyho. Další šance se naskytne v Interstellar v listopadu letošního roku. Zde by si měl ale třiačtyřicetiletý herec střihnout nejspíše jen malou roli.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY