Trailer: Australský buran s velkým nožem je zpět.

Vydáno: 01.04.2014 21:00 - | foto: KSM

Ne, nemyslíme Krokodýla Dundeeho, ale Micka Taylora z Wolf Creek, který své teritorium neopouští a s kterým si moc legrace neužijete, pokud nemáte sebevražedné sklony a/či nejste masochisti. Trailer a foto v článku.
Plakát filmu  / Wolf Creek 2Je to už devět let, co měla premiéru ozploatace Wolf Creek režiséra a scenáristy Grega McLeana. Pokud jste se při čtení první věty pozastavili u slova "ozploatace", vězte, že jde o kombinaci zkratky pro Austrálii ("oz") a exploataci (soubor žánrových a formálních vzorců snažících se vyvolat na straně diváka znechucení, před premiérou pak marketingovými strategiemi očekávání dané bulvárností propagace). Je-li na vás předchozí věta příliš teoretická, představte si Texaský masakr motorovou pilou (jakožto představitele tzv. hixploatace, tj. buranské exploatace, kde nebezpečí pro mladou skupinku lidí přichází z Jihu) přenesený do Austrálie.

Nabízí se otázka, proč pokračování po devíti letech. Odpověď je jednoduchá: jednička utržila celosvětově necelých třicet milionů dolarů, což je vhledem k nízkým produkčním nákladům slušná bilance. Dvojka proto vsází na dříve osvědčené: skupinka kamarádů (Rutger, Katarina a Paul) se vydá na dovolenou do Austrálie, kde natrefí na našeho starého známého Micka Taylora (John Jarratt) z prvního dílu, který jim s nožem v ruce bude chtít ukázat australskou pohostinnost.

Fotografie z filmu  / Wolf Creek 2Oproti předcházející části to vypadá, že je rozpočet vyšší, a tak se tvůrci nemusí omezovat na jednu kůlnu a tamní výbavu, ale mohou si dovolit i thrillerové sekvence pronásledování kamionem a výbuchy. Dle prvních festivalových ohlasů se zdá, že Wolf Creek 2 dá fanouškům (jedničky, žánru), co očekávají a co požadují, ovšem nic navíc, protože ničím nevybočuje. K posouzení, jestli vám to bude stačit, by mohl být nápomocný trailer (níže) a galerie s fotografiemi z filmu a s plakátem (výše).

Upoutávka na film Wolf Creek 2.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY