Tichošlápci nahání hrůzu v traileru a klipu

Vydáno: 18.03.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Legendární britské studio Hammer specializované na hororovou produkci vstalo z mrtvých a vyprodukovalo velmi povedenou Ženu v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. The Quiet Ones by mohli na úspěch navázat.
Fotografie z filmu  / The Quiet OnesZápletka The Quiet Ones není nikterak originální, ale na to se u studia Hammer nikdy nehrálo: v polovině 70. let minulého století londýnský profesor spolu se svými studenty zaznamenává rodiny, jejichž členové - nejčastěji děti - mají nadpřirozené schopnosti. Zbytek si jistě dokážete domyslet, ale o originalitu na rovině příběhu nejde.

Žánrové fanoušky by ale mohla potěšit sebeuvědomělost patrná na zasazení do 70. let, během kterých byly v americké kinematografii velmi populární horory s antagonisty ze zásvětí. A koncept found footage i hlediskových záběrů skrze hledáček kamery taky potřeboval ozvláštnit - zde autentizujícím audiovizuálním materiálem prezentovaným studentům na přednášce (v klipu) a použitím černobílého zaznamenávacího zařízení (v traileru). 

Snímek, jehož obsazení dominují Jared Harris a Olivia Cooke, vstupuje 25. dubna do angloamerické distribuce. Pro náš trh nebylo The Quiet Ones prozatím zakoupeno (není vyloučené ani uvedení v kinech nějakou menší společností, nebo až na DVD/BD), a tak si čas čekání na případný release mohou hororoví příznivci libující si ve staré škole zkrátit trailerem (níže pod textem jako druhé video), klipem (níže pod textem jako první video) a fotografiemi (výše v galerii).


Klip č. 1 "Přednáška" z filmu The Quiet Ones.

Oficiální upoutávka č. 2 k filmu The Quiet Ones.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY