Deliver Us From Evil: horor režiséra Sinister v traileru

Vydáno: 08.03.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Režisér Scott Derrickson přináší po děsivém Sinisterovi další hororovou podívanou, při které tuhne krev v žilách. U traileru Deliver Us From Evil pro vás tak máme jen jedno upozornění: nepouštějte si ho v noci.
Scott Derrickson se nám pomalu rýsuje ve svébytého hororového tvůrce, jehož každý film je takovou menší jistotou v žánru. Po vcelku nepodařené velkoprodukci Den, kdy se zastavila země, natočil režisér i "vymítačské" soudní drama V moci ďábla nebo také zlověstný horor Sinister, jenž okázale strašil diváky v kinech před rokem a půl. A zdá se, že brutalitu, okultismus a zintenzivňování zvukové stopy, které fungovaly v jeho předchozích počinech, zúročuje i ve svém nejnovějším snímku Deliver Us from Evil.

Za příležitosti promo kampaně byly vypuštěny rovnou dva trailery, z nichž první pracuje s gradací neurčitého zla a napětí uvolňujícího se z delších záběrů a druhý je spíše konvenčně sestříhaným vršením žánrových atrakcí (paranormální jevy, mrtvoly, lekačky, krev apod.). Ten originální je však mnohem působivější, protože po krátkém a povinném úvodu, který nás seznámí s tím, že je film inspirován skutečnými událostmi (aby se diváci mohli ještě více bát), se skládá pouze z výňatku jedné scény, kdy holčička hlavního hrdiny nemůže usnout a kolem ní se dějí divné věci.

Proto se na trailer rozhodně nedívejte v posteli, jelikož budete mít nepříjemné nutkání se pod ní kouknout. Působivý režijní minimalismus a práce se zvukovou stopou nezapřou takové V zajetí démonů, jehož upoutávky dokázaly být také velmi spolehlivě znepokojivé. Že by po odchodu Jamese Wana z hororové scény přebíral Derrickson jeho místo?

Dva trailery zhlédněte níže, v galerii také najdete tři nové fotky. Film dorazí do českých kin 7. srpna letošního roku.

Originální trailer filmu Deliver Us From Evil

Mezinárodní trailer filmu Deliver Us From Evil


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY