Godzilla odhalena v nové upoutávce

Vydáno: 25.02.2014 19:11 - | foto: facebook tvůrce

Ikonické japonské monstrum se vrací na velká plátna a tentokrát nebude samo. Nový trailer na spektakulární Godzillu režiséra Garetha Edwardse je ještě lepší, než jste čekali.
Aaron Johnson ve filmu  / GodzillaPromo Godzilly je postavené na tom, že se zatajovala staronová podoba titulního monstra. Grafické ztvárnění z Comic Conu naznačovalo, že tvůrci budou věrni japonskému originálu z první poloviny 50. let. Režisér Gareth Edwards tuto domněnku v rozhovorech potvrdil, a tak se otázkou stalo, jak bude vypadat digitální provedení bytosti, která ničí vše, co jí příjde pod nohu.

Nedávno zveřejněný plakát, jenž je na titulce, ukázal pouze záda, limitovaná sběratelská obálka britského časopisu Empire zase předek, ale pouze jeho grafický návrh. Začátkem týdne zpřístupněná zvuková stopa, na které je zachycen její řev, posílil očekávání a dal připomenout, že již brzy má vyjít nový trailer.

Bryan Cranston, Aaron Johnson ve filmu  / GodzillaTen před pár desítkami minut vyšel a poprvé ukazuje Godzillu v její plné kráse. Ze spousty nových záběrů jsou nejpůsobivější právě ty, v nichž je vidět tam část nohy, támhle zase zad - a na konec i stvoření, které se zlobí. A podoba není to jediné, co by tuto verzi mělo spojovat s původní, protože v upoutávce je jasně řečeno, že monstrum bylo probuzeno roku 1954 a snažili se ho i za pomocí atomových zbraní zabít. Spolu se jménem režiséra, který má za sebou žánrově spřízněnou indie Zakázaná zóna, hudebním podkresem, kde je funkčně zužitkována táhlý motiv z 2001: Vesmírná Odysea, a ne zrovna očekávatelným obsazením (Ken Watanabe, Juliette Binoche) to vypadá, že úplně nepůjde o blockbuster stavící pouze na atrakcích.

Originální trailer filmu Godzilla


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY