[Update] Kdo natočí marvelovského Doctora Strange?

Vydáno: 13.03.2014 08:58 - Martin Bubrín | foto: Marvel

Příběh kouzelnického neurochirurga Doctora Strange je jedním ze dvou potvrzených snímků takzvané marvelovské Fáze III. Jeho přípravy nyní oficiálně začínají - jací tvůrci jsou zvažováni pro režii?
Doctor StrangeKromě zajetých pokračování příběhů známých postav (Thor, Captain America) se v marvelovské Fázi III dočkáme i několika nových - kromě Ant-Mana, jehož k životu v roce 2015 přivede Edgar Wright, to bude také Doctor Strange. Zatím nevíme, kdo by si měl egoistického neurochirurga (vlastně taková obdoba Tonyho Starka), který po nehodě získá magické schopnosti, zahrát, studio se však začíná pomalu poohlížet po režisérech filmu, jenž by mohl do kin dorazit někdy v letech 2016-2017.

Podle serveru HeatVision se šéfové Marvelu sešli s celkem čtyřmi tvůrci, kteří ale rozhodně neplatí v hollywoodském prostředí za žádná velká jména. Nachází se mezi nimi Mark Andrews (animák Rebelka), Jonathan Levine (dramedie 50/50, zombie romance Mrtví a neklidní), Nikolaj Arcel (na Oscara nominovaná Královská aféra) a Dean Israelite (found footage sci-fi Welcome to Yesterday). Ve výběru se ale také nachází scenáristi animované série Kung-Fu Panda Jon Aibel a Glenn Berger, jenž by měli ve velmi těsně spolupracovat se vybraným režisérem na výsledné podobě filmu.

Fantasy žánr není po Thorovi studiu Marvel cizí, tak bude zajímavé sledovat, jak se jeden z tvůrců s touto ošemetnou postavou popere. Každý ze čtveřice režisérů operuje na trochu jiné půdě a v jiném žánru, takže se jiště můžeme opět těšit na něco nového.

[Update:] Podle nových informací je z kola Nikolaj Arcel a Dean Israelite, přičemž se ke zbylé dvojici nově přidává Scott Derrickson, režisér stojící například za sci-fi remakem Den, kdy se zastavila Země nebo hororem Sinister.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY