UPDATE: David Fincher natočí seriál Utopia pro HBO. Celý.

Vydáno: 30.09.2014 14:48 - | foto: Columbia Pictures

David Fincher právě uvedl do kin Zmizelou podle předlohy Gillian Flynn. Autorka, která pro film napsala zcela nový konec, pro Finchera napíše i scénář k remaku britského seriálu Utopia.
Plakát filmu  / Utopia[UPDATE: David Fincher v rozhovoru s The Guardian prohlásil, že chystá natočit celou první sérii seriálu sám.] Následuje originální zpráva: Kabelová stanice HBO, která je "víc než televize", umí přitáhnout pozornost diváků nesledujících seriály angažováním režiséra, jenž má své fanoušky. David Fincher mezi takové rozhodně patří - a s natáčením seriálů má zkušenost, protože režíroval první dva díly a jako producent zaštítil celou první sezónu "netflixového" dramatu House of Cards. Původně měl pouze jako producent dohlížet na americkou verzi původně britského seriálu Utopia (plakát vlevo, upoutávka dole), ale nakonec to vypadá, že bude režírovat pilotní díl a o první sezónu se bude starat z pozice výkoného producenta spolu s Gillian Flynn a Denisem Kellym. První zmíněná, původně spisovatelka, bude mít zároveň na starost scénář; druhý US předělávku posvětí, protože stál za britským originálem.  

Ten vyprávěl o partě přátel, kteří získají rukopis grafického románu Experimenty Utopie, v němž jsou předpovězeny nejstrašlivější katastrofy minulého století. To se ale nezamlouvá tajné (jak jinak?) vládní organizaci "The Network", která jim půjde po krku, a tak se parta přátel musí dát na útěk. Zní to trochu jako Hra, a tak se volba Davida Finchera jako režiséra prvního dílu a výkonného producenta jeví jako velmi dobrá. Snad scenáristka Gillian Flynn přepíše původní konec Utopie, s kterým fanoušci nebyli příliš spokojeni, jako to udělala při adaptování svého románu Gone Girl. Právě na psychologickém thrilleru Gone Girl se s Davidem Fincherem setkala poprvé a vypadá to, že rozhodně ne naposled.

Upoutávka na seriál Utopia


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY