Oscarové filmy ohlášeny na Blu-rayi

Vydáno: 06.02.2014 21:00 - | foto: Falcon

Studia oficiálně oznámila, jakou výbavu budou obsahovat snímky nominované na Oscara v hlavních kategoriích. Na jaké bonusy se mohou fanoušci těšit u 12 let v řetězech, Špinavého triku, V nitru Llewyna Davise či Nebrasky?
BD obal filmu 12 let v řetězech / 12 Years a SlaveStudia Sony Pictures, Paramount a 20th Century Fox se tento týden předháněla v oficiálních oznámeních toho, jakou výbavu budou mít Blu-ray edice potenciálně oscarových titulů. Všechny čtyři snímky by měly na nosičích pro domácí kino vyjít ve Spojených státech amerických příští měsíc, a to v krátkém rozestupu mezi sebou. A u každého nemile překvapí "papírově" slabou bonusovou výbavou. Jako kdyby se čekalo, až jak se rozhodne Akademie - a poté se studio vytasí s další, mnohem vybavenější edicí, jejíž uvedení bude naplánováno na sváteční trh.

12 let v řetězech, které je mnohými tipováno na vítěze v hlavní kategorii (za nejlepší film), se na americký trh dostane 4. března jako první. DVD by mělo mít pouhé dva dokumenty, Blu-ray bude o něco bohatší, když nabídne o jeden víc. Doufejme, že trojice filmů o filmu, které by se měly zaměřit na vyobrazenou dobu, štáb a hudbu, bude alespoň informačně výživná.

BD obal filmu Špinavý trik / American HustleŠpinavý trik na tom nebude o moc lépe, když v záložce bonusy bude k nalezení pouze film o filmu, který neslibuje kdovíjak detailní pohled na vznik melodramatické podrazácké dobovky, a vystřižené a prodloužené scény. Těch by mělo být kolem půlhodiny, což jistě potěší všechny ty, kteří již v kině měli problém s více než dvouhodinovou stopáží vyžádanou spíše potřebami působit ambiciózně, než že by tolik minut potřebovalo vyprávění samotné. Distributor v tiskových materiálech slibuje, že pro obrazový přepis byla použita 4K kopie. O audiovizuální referenčnosti disku se nakupující může přesvědčit od 18. března. Měl by ale přitom mít na paměti, že přepis ze 4K kopie je v případě americké produkce zcela běžný, a tak je uvedená informace pouhou marketingovou vějičkou.

O něco dřív, konkrétně 11. března, se na pulty prodejen a ze skladů e-shopů bude zákazníkům rozvážena melancholická coenovka V nitru Llewyna Davise, u níž se očekávalo, že bude mít víc příslovečných želízek v ohni, než pouhé dvě nominace v technických kategoriích - za kameru a mix zvuku. Obojí by mělo vyniknout díky HD kvalitě obrazu a DTS-HD Master 5.1 zvuku. Bonusová "nadílka" je nejslabší ze všech, pouhý jeden dokument nazvaný Do nitra Llewyna Davise. V něm se během 40 minut vyjádří nejenom tvůrci a herci, ale i hudebníci, a tak by nemělo jít o pouhé promo.

BD obal filmu  / NebraskaNejlépe - s ohledem na výbavu - je na tom černobílé dramatické road-movie Nebraska, které má šest nominací (film, režie, herec - Bruce Dern, scénář - Bob Nelson, herečka ve vedlejší roli - June Squibb, kamera - Phedon Papamichael). Slibuje sice jenom jeden film o filmu, ale ten by měl být komplexní, protože v něm bude v jednotlivých kapitolách rozebrán scénář, postavy, lokace, natáčení v černobílé, spolupráce s režisérem a představen bude i štáb. Zvuk, který se bude ozývat pouze ze tří kanálů, ctí původní tříkanálový mix - a některé jistě potěší, že bude na výběr i komentářová stopa pro neslyšící.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY