Kultovní anime Ghost in the Shell má režiséra

Vydáno: 25.01.2014 13:17 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Adaptace jedné z nejznámějších anime značek Ghost in the Shell leží v Hollywoodu již více než čtyři roky, ale nyní se práce konečně dávají do pohybu. Kdo by se měl ujmout cyberpunkové detektivky z budoucnosti?
Fotografie z filmu Ghost in the Shell / Kôkaku kidôtaiAdaptace kultovní mangy Ghost in the Shell je ve fázi vývoje už čtyři roky a nic konkrétního se o ní dosud nevědelo. Studio DreamWorks však nyní přichází se zprávou, že pro filmovou verzi cyberpunkové detektivky našlo vhodného kandidáta na režii - a tím by měl být Rupert Sanders, tvůrce zodpovědný za předloňské fantasy Sněhurka a lovec. Nepůjde však o remake původního animovaného filmu z roku 1995 (jako například několik let ve fázi vývoje ležící anime Akira), ale o nové uchopení mangy z roku 1989 Masamune Shirowa.

Jeho předlohu pro potřeby filmu již zadaptoval scenárista William Wheeler (Skandál), takže se nyní v podstatě čeká na potvrzení ze strany studia (informaci nicméně přináší spolehlivý internetový server Deadline). Otázkou jen je, kdy si režisér na futuristický mix policejního thrilleru, Matrixu a Blade Runnera najde čas, protože má v diáři má rozdělané hned čtyři projekty - thrillery 90 Church a The Kill List, velkofilm Napoleon a snímek The Juliet. Který z nich si vybere nebo zda upřednostní raději Ghost in the Shell, to nejspíše napoví následující dny.

Má ale tahle americká verze vůbec smysl?

Originální trailer filmu Ghost in the Shell


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY