Top 20 ČR: Vlk z Wall Street dubloval Velkého Gatsbyho

Vydáno: 21.01.2014 10:33 - Alžběta Fridrichová | foto: Paramount Pictures

Vlk z Wall Street o víkendu atakoval tuzemská kina a odnáší si suverénní premiérové zlato, které mu Jay Gatsby může jenom tiše závidět.
Fotografie z filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall StreetScorseseho další tříhodinový opus je konečně tady a na programech kin byl o víkendu jasnou jedničkou. Božský Leo v roli makléře Jordana Belforta přilákal do kin přes sedmdesát tisíc diváků, což mu vyneslo téměř deset milionů dolarů. Vlk z Wall Street tak prozatím obsadil pozici letošní nejúspěšnější premiéry, což ale není v půlce ledna vlastně žádný výkon. O něco zajímavější už je ale srovnání s DiCapriovou loňskou hitovkou Velký Gatsby, který i přes srovnatelně grandiózní mediální kampaň vydělal za premiérový víkend oproti Vlkovi sotva polovinu.

Druhá příčka připadla zlaté novince z minulého týdne Něžné vlny. Ta si oproti nástupu silné konkurence udržela laťku relativně vysoko a se zhruba pětinovým poklesem ještě zvýšila náskok nad Hobitem. Ten se propadl o dva miliony, ale bez problémů uhájil bronz před animákem Ledové království, který o víkendu posílil o dvě a půl procenta. To mu vyneslo posun na čtvrtou příčku před fantasy drama 47 Róninů, které ztratilo přes milion korun.

Fotografie z filmu Něžné vlny / Něžné vlnyDo boje o přední příčky se znovu opřely snímky pro děti – Putování s dinosaury a Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců, kterým stabilní výsledek přinesl posun o dvě příčky výš. Naopak o novinku z minula Paranormal Activity: Prokletí a oba díly Nymfomanky poklesl zájem o více než padesát procent a končí tak až na chvostu první desítky. Jedenáctku ukořistila adaptace bestselleru Zlodějka knih, kterou si nenechalo ujít přes čtyři tisíce diváků. Na dvanáctku klesl Walter Mitty a jeho tajný život a o příčku si pohoršilo i akční drama s Markem Wahlbergem Na život a na smrt.

Dvě příčky pozbyli Frajeři ve Vegas, zatímco Čtyři dohody si už druhý týden drží patnáctou příčku, tentokrát s třiapadesáti procenty navrch. Stejnou pozici zvládl ohlídat i Niko 2, zatímco navrátilec Gravitace se zase pomalu škrábe vzhůru a z minulé dvacítky poskočila až na šestnáctou příčku. Poslední trojice uzavírá topku s nepříliš uspokojivými výsledky, které se pohybují zhruba na čtyřiceti procentech tržeb z minula. Zpátky do ringu to má po třetím týdnu bez dvou za dvacet, devatenáctku obsadila Křídla vánoc a na dvacáté místo se vrátila Velká nádhera.

Čtvrtý lednový čtvrtek prinese zase pěknou filmovou nadílku. Můžeme se těšit na hvěždně obsazený Špinavý trik nebo dva životopisné snímky - Klub poslední naděje s Matthewem McConaugheym a 12 let v řetězech. A příznivci oddechové zábavy určitě uvítají akčňák Herkules: Zrození legendy nebo českou komedii Vejška.

 TOP 20: VÍKEND OD 16. 1. 2014

  1. Vlk z Wall Street 9,8 mil. (novinka)
  2. Něžné vlny 6,5 mil.
  3. Hobit: Šmakova dračí poušť 1,8 mil.
  4. Ledové království 1,5 mil.
  5. 47 Róninů 1,1 mil.
  6. Putování s dinosaury 910 tis.
  7. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 805 tis.
  8. Paranormal Activity: Prokletí 720 tis.
  9. Nymfomanka část I. 685 tis.
  10. Nymfomanka část II. 646 tis.

  11. Zlodějka knih 545 tis. (novinka)
  12. Walter Mitty a jeho tajný život 320 tis.
  13. Na život a na smrt 320 tis.
  14. Frajeři ve Vegas 274 tis.
  15. Čtyři dohody 260 tis.
  16. Gravitace 233 tis.
  17. Niko 2 205 tis.
  18. Zpátky do ringu 135 tis.
  19. Křídla vánoc 134 tis.
  20. Velká nádhera 59 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY