DVD: Mr. Bean REMASTERED 1

Vydáno: 24.12.2010 15:00 - Petr Doupal | foto: Facebook tvůrce

Šílené příběhy, trampoty a akce Mr. Beana se nově dostaly v remasterované podobě na DVD, což se sice neukázalo jako výhoda, přesto je cenově výhodná edice výborná. První DVD obsahuje dvě hodiny srandy v prvních pěti epizodách seriálu.
Tvídové sako, hnědé kalhoty, bílá košile, červená kravata. Vynalézavaný nešika, neohrabaný ctitel s duší dítěte, nemilosrdný hajzlík. Méďa. Autíčko Mini. Zásobárna neskutečných skečů. Kdo to je? Rowan Atkinson jako Mr. Bean! Ikonická postavička se poprvé na obrazovce objevila v roce 1990 a nyní, po dvou dekádách, lze s jistotou říct, že Beanovy srandičky nikdy nezestárnou a nepřestanou bavit. Do roku 1995 vzniklo celkem čtrnáct pětadvacetiminutových epizod, které už každý v českých televizích viděl nespočetněkrát. Přesto se Beanovým trampotám opakovaně dokážeme zasmát. A nyní nám Bean může zlepšit náladu kdykoliv, vyšel totiž v nové edici na DVD.
Ta následuje po edicích na VHS a prvním vydání na DVD, od kterého se však liší značkou "Digitálně remasterováno". Tato kouzelná formulka může znamenat nic i mnoho, v případě Mr. Beana jde však o spíše o reklamní zaklínadlo. Obraz z jednoduchých televizních kamer se těžko dá někam posunout a obraz tak samozřejmě nesplňuje běžné kvalitativní standardy ani po masteringu. To je však úplně jedno, kouzlo seriálu se rozhodně technickými vylepšeními (nebo zhoršeními) nezmění. Edice vychází na čtyřech DVD a každé stojí příjemných dvě stě korun. Za něco přes tisícovku si také můžete pořídit všechny najednou plus oba celovečerní filmy a plyšáka Teddyho. V této recenzi si povíme o obsahu Vol.1.
Vol.1 obsahuje prvních pět epizod, které byly odvysílány v letech 1990 až 1992. V každý dílu je několik řekněme aktů a první DVD těch legendárních nabízí opravdu mnoho. Titulní epizoda Pan Bean nenabízí žádný úvod do Beanovy univerza, divák je okamžitě vtažen do jeho skopičin. Ještě než Bean promluví, což se jinak děje velmi sporadicky, poznáte jeho autíčko Mini a jeho úhlavního dopravního nepřítele, modrou trojkolku. Oba se na scénu vracejí v několika pozdějších dílech. Dočkáte se scény z testu, kdy se Bean pokouší opisovat, trampot na pláži s nasazováním plavek bez sundání kalhot, a návštěvy kostela, kde se mermo moci pokouší neusnout.
Ve druhé epizodě Návrat Pana Beana náš vtipálek frajeří v obchodním době s novou kreditní kartou (kartáček si před koupí vyzkouší, pro pořízení správně velké pánvičky si přinese v saku rybu, škrabku zkusí přímo na bramboru), čeká na setkání s britskou královnou a hlavně jde do luxusní restaurace s málo penězi. Objednávka tatarského bifteku dodnes vyvolává záchvaty smíchu. Ve třetí epizode Prokletí pana Beana způsobí poprask na plovárně, když mu spadnou plavky do pádu ze skokánku, na který si chtěl troufnout, ale dostal strach. Při odjezdu z bazénu pak musí přelstít automat při výjezdu z drahé placené garáže. Dále si na lavičce v parku důmyslně vyrobí sendvič a do kina si s přítelkyní Irmou zajdou na hororový film, kde ji napřed leká, pak ale sám film těžko rozdýchává.
Čtvrtou epizodu Pana Beana jde do města otvírá Beanův pokus zprovoznit novou televizi, následuje focení v parku, kde mu ale foťák ukradne zloděj a jde ho pak identifikovat na stanici. Posledním segmentem je návštěva kouzelníka a diskotéky s Irmou, kterou však začne balit jiný mládenec, což si sobecký Bean nenechá jen tak líbit. V posledním díle Trable pana Beana Bean ve skvělé scéně předvede, že se za jízdy umí obléct a vyčistit zuby, u zubaře jak jinak než všechno pokazí a při pikniku zazápolí s včelou.
Za dvě stovky tu tedy máme dvě hodiny náramné srandy a nad nedokonalým obrazem můžeme mávnout rukou.
TECHNICKÁ SPECIFIKACE
Zvuk: 2.0 angličtina
Titulky: české, anglické, francouzské, německé, italské, španělské, arabské, dánské, holandské, finské, řecké, norské, polské, portugalské, švédské, islandské
Obraz: 4:3; 1,33:1


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY