Top 20 ČR: Medailová trojice zůstává beze změny.

Vydáno: 31.12.2013 08:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Před koncem roku už se v topce na škatulata nehrálo. Hobit: Šmakova dračí poušť bez sebemenšího zaváhání potřetí bere zlato a Putování s dinosaury těsně obhájilo dvojku před Ledovým královstvím.
Dvaapadesátý a tudíž poslední víkend v roce se v topce mnoho nezměnilo. Alespoň na bedně zůstaly tytéž snímky se skoro totožnými výsledky. Hobit: Šmakova dračí poušť pozbyl pět procent, ale jeho celkové tržby se stále drží nad vynikajícími třinácti a půl miliony a do konce roku pravděpodobně dosáhne na půlmilion diváků. Stabilní výsledek si udrželo i Putování s dinosaury, jemuž se ještě více než posledně přiblížilo Ledové království končící však opět na třetí příčce.

Fotografie z filmu Nymfomanka / NymphomaniacČtyřku získala novinka Nymfomanka, kterou si nenechalo při premiérovém víkendu ujít skoro osmnáct tisíc diváků, a hned na pátou příčku se zařadil další nováček v tuzemských kinech – Walter Mitty a jeho tajný život. Tato kouzelná komedie s Benem Stillerem v hlavní roli vydělala skoro dva miliony korun a odsunula tak Křídla vánoc až na šestou pozici. O dvě příčky klesli také Frajeři ve Vegas, ačkoliv oproti minule byli co do prodaných lístků o pětinu úspěšnější.

Milion už si nezvládla urvat třetí novinka v pořadí, a to francouzský animák Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců, který stejně jako Walter Mitty sklízí od kritiků samou chválu. Ale i devět set padesát tisíc mu bohatě stačilo, aby předstihl nejen českou komedii Přijde letos Ježíšek?, ale také dvojku Hunger Games.

Sedmdesát procent hore vykouzlilo pro Příběh kmotra posun ze čtrnáctky na jedenáctou příčku, zatímco Niko 2 se odporoučel na dvanáctku a dvě místa ztratil také Lásky čas. Čtrnáctku získala s třítýdenním předstihem předpremiéra očekávaného snímku s Leonardem DiCapriem v hlavní roli Vlk z Wall Streetu Zhlédlo ji na třináct set diváků a šestistovku si připsala i další předpremiéra 47 Róninů, která obsadila devatenáctou příčku.

Fotografie z filmu Vše je ztraceno / All Is LostZ třetí desítky se do žebříčku po kratší absenci opět vrátila čtveřice snímků, z nichž nejdále to dotáhl Konzultant, který s třiceti plusovými procenty získal patnáctou příčku. Druhou šanci dostala také komedie Pozdravy ze spermabanky nebo americký akčňák Vše je ztraceno. O dvě příčky povyskočil Kapitán Phillips a na dvacítku se vrátila Velká nádhera, která odtamtud vyšoupla Univerzitu pro příšerky.

Po Novém roce nás distributoři budou ještě šetřit a vpustí do kin pouze trojlístek snímků, z nichž akční fanstasy 47 Róninů si své místo v TOP 20 už stihlo vyzkoušet. Velkým lákadlem bude bezpochyby sportovní komedie se Sylvesterem Stallonem a Robertem De Nirem Zpátky do ringu a pro ty, kteří namakaným starouškům už moc nefandí, se na programech kin objeví francouzské drama 17 dívek .

TOP 20: VÍKEND OD 26. 12. 2013

  1. Hobit: Šmakova dračí poušť 13,6 mil.
  2. Putování s dinosaury 2,5 mil.
  3. Ledové království 2,4 mil.
  4. Nymfomanka 2,1 mil. (novinka)
  5. Walter Mitty a jeho tajný život 1,9 mil. (novinka)
  6. Křídla vánoc 1,4 mil. 
  7. Frajeři ve Vegas 1,3 mil.
  8. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 966 tis. (novinka)
  9. Přijde letos Ježíšek? 521 tis.
  10. Hunger Games: Vražedná pomsta 457 tis.

  11. Příběh kmotra 315 tis.
  12. Niko 2 309 tis.
  13. Lásky čas 199 tis.
  14. Vlk z Wall Streetu 181 tis. (předpremiéra)
  15. Konzultant 159 tis.
  16. Kapitán Phillips110 tis
  17. Pozdravy ze spermabanky 110 tis.
  18. Vše je ztraceno 107 tis.
  19. 47 Róninů 105 tis. (předpremiéra)
  20. Velká nádhera 103 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY