Nymfomanka zpívá Hey, Joe

Vydáno: 14.12.2013 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Björk nazpívala písně, které zazněly v Trierově dekonstrukci muzikálu Tanec v temnotách. Charlotte Gainsbourg pro Nymfomanku natočila cover Hey, Joe, který si můžete poslechnout v článku.
Charlotte Gainsbourg ve filmu Nymfomanka / NymphomaniacPři vyslovení "Lars von Trier a hudba" si většina nejspíš vybaví operní skladby, které dánský režisér tak často a rád používá ve svých filmech v rámci hry s vysokým a nízkým. Méně lidí si vzpomene na Tanec v temnotách (pokud od něj neviděli jenom ten), ve kterém dokonale sladil hlas islandské zpěvačky Björk s industriálními zvuky prostředí. Nejspíš málokdo by ale čekal, že se k Björk přidá francouzská herečka Charlotte Gainsbourg.

Příliš se totiž neví, že Gainsbourg je zpěvačka, která má na svém kontě úspěšná laba jako 5:55 či IRM. Pro Nymfomanku nazpívala cover rockové písně Hey Joe, kterou proslavil Jimi Hendrix. Volba skladby není náhodná, protože hlavní postava se v Trierově dvoudílném opusu jmenuje právě Joe.
Na nahrávání se Gainsbourg znovu sešla s Beckem, který produkoval již její úspěšné album IRM. Výsledek jejich spolupráce je k poslechu níže. Autor textu doufá, že v Nymfomance budou použity i jiné songy od francouzské herečky a zpěvačky. Už díky názvu by rád slyšel Just like a women. Své místo by si určitě našel i track This is the End. Zda-li se Hey Joe objeví na soundtracku k filmu, je zatím otázkou, ale IRM si zdarma a legálně můžete stáhnout ze stránek http://www.charlottegainsbourg.com/ .


Charlotte Gainsbourg zpívá Hey Joe.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY