X-Men: Apocalypse - pokračování už v roce 2016!

Vydáno: 05.12.2013 23:24 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Do kin ještě ani nedorazila očekávaná týmovka X-Men: Budoucí minulost a Bryan Singer už oznamuje další pokračování - snímek s podtitulem Apocalypse dorazí do kin v roce 2016.
Obrázek komiksu X-Men: ApocalypseMožná se ještě vzpamatováváte z komiksově přepáleného traileru na druhého Spider-Mana, který se rozhodl pro nevídaný krok směrem k rozšíření univerza. Chvíli po doznění upoutávky však přichází na řadu Bryan Singer, který prostřednictvím Twitteru oznamuje, že další díl x-menovské franšízy je na cestě - sequel s celým názvem X-Men: Apocalypse by měl dorazit do kin už 27. května 2016, čili dva roky po premiéře nadcházející týmovky s podtitulem Budoucí minulost.
Pokračování První třídy (a X-Men: Poslední vzdor), v němž se bude cestovat časem, se ještě ani pořádně neohřálo v trailerech a už se s ním počítá jako s přemostěním do mnohem epičtější a rozmáchlejší podívané. Jakoby Budoucí minulost, která svede dohromady obsazení staré a nové série a nechá ho bojovat s obřími roboty, nebylo dost, podtitul Apocalypse napovídá ještě velkolepějšímu střetu.

Už teď o něm můžete přemýšlet jako o "Avengers 3 x-menovského světa" - pokud totiž film bude vycházet z komiksu Age of Apocalypse z devadesátých let, bude mít tým mutantů co dočinění s nesmrtelným záporákem jménem Apocalypse, který je podobně všemocný jako například Thanos, jenž se objevil v závěrečných titulcích prvních Avengers. Vláda apokalyptického padoucha bude částečně způsobena i nadměrným cestováním v čase, které vytvoří spousty alternativních linií. Z toho si již teď můžeme domyslet, že podobným twistem by právě mohla skončit Budoucí minulost, která do kin dorazí už příští rok v létě. Linie je to zajímavá i z toho důvodu, že tvůrci mohou navrátit zpět i další postavy z x-menovského universa jako například Cyclopse nebo Jean Grey, jež se v nových pokračováních vůbec nevyskytují.

Vypadá to tedy, že každé hollywoodské studio má se svými komiksovými sériemi velké plány. Abychom se s takovým tempem za deset let nedočkali megacrossoveru, v němž se vedle sebe postaví Spider-Man, Avengers, X-Meni i Fantastická čtyřka dohromady. To už by museli fanoušky hromadně odvážet z kina se zástavou srdce.

Zdroj: TheWrap, Collider, Slashfilm



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY