Pompeii: druhý trailer na katastrofický velkofilm

Vydáno: 05.12.2013 08:34 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Paul W.S. Anderson, režisér většiny dílů Resident Evil, se pouští do sandálové epiky zkřížené s katastrofickým filmem. Na výbuch sopky Vesuv se můžete podívat v již druhém traileru na film Pompeii.
Příběh Pompejí vypadá na první pohled jako látka atypická pro člověka, jako je Paul W.S. Anderson. Režisér většiny dílů Resident Evil nebo i béčkového Rallye smrti si vybudoval styl založený na přejímání videoherních a brakových prvků do filmu, což se pro sandálový velkofilm nejeví zrovna jako ideální přístup.

Pompeii ale samozřejmě míchá historický žánr s katastrofickým filmem, což se projevuje hlavně v druhé půli traileru, v němž výbuch sopky Vesuv začne přicházet s digitálními atrakcemi a typickou andersonovoskou přepáleností. Ve zbytku to nevypadá o moc lépe než Hercules: Zrození legendy, ale tady má alespoň režisér k dispozici solidní obsazení jako Kita Haringtona ze Hry o trůny v hlavní roli, dále také například Emily Browning, Carrie-Anne Moss nebo Kiefera Sutherlanda.

Příběh otroka-gladiátora Mila, jenž se rozhodne zachránit svou milovanou ze spáru zkorumpovaného římského senátora, zní jako naprosto standardní příběh, kterému však až tu pravou tíhu přidá reálné historické pozadí, díky němuž se tvůrci mohou opřít o spoustu destrukce a akčních scén. Jak to bude ve výsledku fungovat, se budeme moci přesvědčit 20. března příštího roku.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete několik nových fotek.

Originální trailer filmu Pompeii


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY