Captain America: The Winter Soldier bojuje v prvním traileru

Vydáno: 24.10.2013 18:05 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po traileru na trailer je tady konečně první plnohodnotná upoutávka na novou marvelovku Captain America: The Winter Soldier, v níž se Steve Rogers postaví Zimnímu vojákovi. A stojí za to.
Druhý snímek marvelovské Fáze 2 na základě prvního traileru docela dostává svým předešlým označením jako moderního špionážní podívané, jenž si bere leccos z doby sedmdesátkových politických thrillerů, s nimiž má společného více než jen Roberta Redforda. Tato prohlášení je však nutné brát s mírnou nadsázkou, protože jde stále o produkci studia Marvel, tzn. snímku přesně ušitého do podoby pro cílové PG-13 publikum.

Nějaké přílišné potemňování tedy nečekejte. Stále jde totiž o nejidealističtšího ze superhrdinů Captaina Americu, jenž bude tak trochu pokračovat v akčně-dobrodružném duchu předchozího dílu - tentokrát samozřejmě přeneseném do současnosti. Ozvláštnění druhé světové války je pryč, nyní tady máme spíše co dočinění s hi-tech thrillerem, v němž se bude muset Steve vypořádat nejen se svými morálními hodnotami a hodnotami organizace, za kterou bojuje, ale také s bývalým, záhadně přeživším parťákem Buckym Barnesem, jemuž někdo vymyl mozek a poslal proti němu. Jeho origin nám však trailer zatím nevysvětluje.

Co ale nastiňuje, je fakt, že nás nejspíš čeká dost možná nejakčnější marvelovka (po dlouhé době oproštěná od jakýchkoliv robotů, mimozemšťanů nebo fantasy světů), navíc oproštěná od jakéhokoliv pohádkového vizuálu a nadsázky. The Winter Soldier by právě svou zemitostí, "špinavým realistickým" lookem a thrillerovou kostrou mohl být tím, co předchozím hravým a převážně komediálním marvelovkám chybělo. 

Trailer zhlédněte níže nebo na iTunes Movie Trailers.

Originální trailer filmu Captain America: The Winter Soldier


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY