Podívejte se na třináct prodloužených scén z Hobita

Vydáno: 04.11.2013 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Ve středu vychází prodloužená verze Hobita na nosičích pro domácí kina. Vy máte již teď možnost zhlédnout třináct delších či zcela nových scén, které v kinoverzi nebyly k vidění. Více v článku.
Fotografie z filmu Hobit: Neočekávaná cesta / The Hobbit: An Unexpected JourneyZa necelé dva dny se oficiálně do prodeje dostane prodloužená verze prvního dílu Hobita s podtitulem Neočekávaná cesta, která bude k dostání jak na pětidiskovém DVD, tak i na Blu-rayi, které si je možné zakoupit jak ve třídiskovém (2D film + bonusy), tak i pětidiskovém (2D + 3D film + bonusy) provedení. Vedle téměř deseti hodin dokumentů je hlavním lákadlem o třináct minu delší verze, ke které je volitelný audiokomentář Petera Jacksona a spolu-scenáristky Philippy Boyens.

Zahraniční recenze se zatím shodují v tom, že Hobitovi na rozdíl od prodloužených edic trilogie Pána prstenů přidané minuty navíc spíše škodí. Kinoverze je tak poprvé hodnocena jako lepší, což ale odradí málokterého tolkienofila, který bude rád za každý moment navíc, který může strávit ve Středozemi s postavami, jež si oblíbil. Nečekejte proto nic zásadního, co by pomohlo osvětlit motivace, prohloubit jejich drobnokresbu, umožnilo odlišný náhled na známé vyprávění apod.

Vedle tolkienofilů by měli být s třináctkou prodloužených či zcela nových pasáží spokojeni příznivci poetiky rané tvorby Petera Jacksona. Většina scén totiž obsahuje (v tomto případě spíše mírně) podvratný humor, o který se starají trpaslíci, kteří mají sekyru v hlavě či se koupou zcela nazí. Zpívané pasáže zase dají upomenout na to, že novozélandský tvůrce má na svém kontě i muzikál. Na videa v originálním znění se můžete podívat níže.

Půjdete na Hobita v prodloužené verzi?

Thranduil.

Bojování s drakem Šmakem.


Hobitín - Bilbo jako dítě.

Hobitín - trh v Hobitíně.

Hobitín - sekyra v hlavě.



Roklinka - Bilbo v Roklince.

Roklinka - trpaslíci na večeři.

Roklinka - koupající se trpaslíci.

Roklinka - Gandalf a Elrond.

Roklinka - Bílý koncil.

Na cestách - jako kouzlo.

Setkání s králem.


Píseň krále Goblinů.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY