Fanoušci chtějí pokračování Dredda

Vydáno: 28.09.2013 18:59 - | foto: facebook tvůrce

Komiksová adaptace Dredd se ve verzi s Karlem Urbanem v hlavní roli dočkala pozitivních ohlasů od laické i odborné veřejnosti, ale i navzdory středně velkému rozpočtu utržila v kinech málo. Přesto je šance na pokračování.
Karl Urban ve filmu  / DreddV 90. letech zabili Soudce Dredda producenti a scenáristé, když se rozhodli strážci pořádku v Mega City One sundat jeho helmu, aby vynikla hvězdná osobnost Sylvestera Stalloneho. Loni se ho ale podařilo vzkřísit scenáristovi Alexi Garlandovi a režisérovi Petu Travisovi, kteří přišli se středněrozpočtovým (produkční náklady činily 50 milionů dolarů) bijákem, který kritici chválili za společenský přesah a fanoušci komiksu za věrnost předloze - a milovníci akčňáků z 80. let za evokování děl z dané doby. 

Nebylo jich ale dost, aby se tato akční exploatace zaplatila z kin, kde celosvětově utržila mírně přes 35 milionů dolarů - a to si přitom diváci připláceli za 3D verzi. Něco sice ještě pokryl prodej na DVD a B-R (u nás Dredd vyšel pouze na nosičích pro domácí kino), ale i tak to nebyl zrovna oslnivý výsledek, i když se producenti pravděpodobně dostali z černých čísel do červených. 

Olivia Thirlby ve filmu  / DreddUvažuje se ale o pokračování, zbývá jediné: přesvědčit studio projevením zájmu o něj. Kdo by nechtěl mládeži nepřístupnou řežbu s charismatickým protagonistou, satirickým ostnem a režisérem navazující na poetiku thrillerů a akčních krimi reaganovské éry, zvlášť když jsou komiksové adaptace kvůli dominanci Marvelu podívanou pro celou rodinu? Server 2000 AD spustil online petici, která má při dostatečném počtu hlasů pomoct projektu k tomu, aby u studiových hlavounů dostal zelenou. Nebo, pokud používáte sociální sítě, můžete jako "líbí se mi" označit stránku na Facebooku.

Pokud tedy ke vzniku sequelu nechcete dopomoct finančně, například zakoupením DVD či bonusově velmi slušně vybaveného B-R. Kdo nechodí do kina a nekupuje originální nosiče, měl by čelit zákonu Mega City One. Rozsudek: žádné pokračování.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • just do it !... (Anonym, 29.09.2013 15:46) Reagovat

    just do it !

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY