Batman vs. Superman update. A co na to George Clooney?

Vydáno: 28.09.2013 15:00 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

S drobty z natáčení sequelu Muže z oceli se roztrhl pytel. Kromě novinek z úst vrchního scenáristy Davida S. Goyera se objevily i spekulace o možné účasti superhrdinky Wonder Woman. Své si řekl i netopýří veterán Clooney.
David S. GoyerDva ikoničtí hrdinové spojí své síly už zkraje příštího roku – tedy alespoň na place. Přestože od oznámení sequelu nás dělí jen několik měsíců a od kontroverzního obsazení Bena Afflecka do role Batmana jen několik týdnů, přípravy jsou podle všeho dál, než jsme čekali.

„Jedna z věcí, která nás baví, je to, že jsme ještě dál, než si lidé myslí,“ reagoval David S. Goyer na ne zrovna přívětivou zpětnou vazbu na dosavadní směřování snímku. Jeho výrok i nepřímo potvrzuje spekulace, že sequel Muže z oceli byl v plánu už dávno před tím, než proběhla jeho premiéra, a jen přiživuje informace, že jednání o šokujícím obsazení Afflecka probíhala od začátku letošního roku.

Goyer zároveň chápe odezvu fanoušků a vysvětluje, proč se jí nemůže příliš řídit: „Jsme si vědomi stanoviska našich fanoušků na věci, na kterých pracujeme, ale je to něco, čím se člověk nesmí nechat paralyzovat. Koneckonců něco musíš vytvořit, a když budeš myslet jen na to, co chtějí fanouškové, přestaneš být kreativní.“

Co všechno se ukrývá za tajemným „jsme ještě dál, než si myslíte“, je předmětem dohadů. Pro mnohé by se mohlo jednat i o premiéru Wonder Woman. Zdrojem těchto spekulací je server Bleedingcool.com, který ve spojení se záhadným castingem ústřední ženské hrdinky oživuje princeznu Dianu ještě dřív, než získá vlastní film.

George Clooney ve filmu Batman a Robin / Batman & RobinZack Snyder totiž v těchto dnech hledá adeptku na jednu z ústředních postav, která se má pohybovat mezi pětadvaceti a třiatřiceti lety. Zároveň klade velký důraz na to, aby byla „fyzicky silná“. Castingové agentury vysílají své kandidátky s přesvědčením, že se jedná právě o amazonskou princeznu a superhrdinku Wonder Woman. Představit ji ještě před Justice League či vlastním filmem by byl od Snydera mazaný krok, nicméně ve hře je i případná role nemesis dvou ikonických hrdinů. Která by to mohla být, je ale velkou neznámou. Catwoman je kvůli aktuálnosti Nolanovy trilogie pravděpodobně mimo a Poison Ivy se většině fanoušků nezdá jako adekvátní protivnice pro kombo superhrdinů.

A na závěr trocha sebereflexe od doposud nejhůře přijímaného Batmana (pamatujete na to, když měl netopýří oblek i bradavky?). George Clooney se vyjádřil k obsazení Bena Afflecka: „Já jsem asi ta nejméně kvalifikovaná osoba na to komentovat kohokoliv v roli Batmana vzhledem k tomu, jak strašně jsem tuhle postavu zdevastoval. Já se na to koukám takhle: před tím, než mu začneme nakládat, podívejme se na ten film. Je to chytrej chlap a ví, co dělá.“

Batman Vs. Superman se začíná natáčet už v první čtvrtině příštího roku v Michiganu. Premiéra je zatím plánována na polovinu července 2015.

Zdroj: Collider

David S. Goyer na téma Batman Vs. Superman



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY