Kouzelnický svět Harryho Pottera oznamuje návrat!

Vydáno: 13.09.2013 16:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Nač hledat dalšího nástupce populární čarodějnické série, když "harrypotterovské" univerzum má ještě několik příběhů, které stojí za zfilmování? Svůj snímek nově dostane magizoolog Mlok Scamander.
J. K. RowlingNejedny divácké oči zaplakaly, když se v roce 2011 svým posledním filmem loučil s plátny kin Harry Potter. Ani vám se nechtělo věřit, že do Bradavic byste v budoucnu už nikdy neměli zavítat? Nepravděpodobné to skutečně bylo. Warner Bros. zvážilo všechna pro a proti a do čarodějného světa by publikum nakonec chtělo pozvat minimálně ještě jednou. Zároveň se ale nemusíte bát, že by se studio pokoušelo o umělé natahování ukončeného děje. Čeká nás totiž zbrusu nové vyprávění.

Vhodný námět producenti našli v učebnici Fantastická zvířata a kde je najít J. K. Rowling přidružené ke klasické řadě knih. Nový snímek bude věnovaný právě jejímu fiktivnímu autorovi Mloku Scamanderovi. A to není jediná skvělá zpráva. Nadšení vzbuzuje také člověk, který byl vybrán pro stvoření scénáře. Není jím nikdo jiný než sama autorka knižní předlohy
.

"Studio mě oslovilo s návrhem udělat z Fantastických zvířat film. Přišlo mi to jako legrační nápad, ale zároveň se mi zdálo, že by bylo obtížné, aby příběh o Mloku Scamanderovi napsal někdo cizí. Ve svém fiktivním světě žiju už dlouho, hodně si ho chráním a o Mlokovi toho vím spoustu. Mám ho taky tolik moc ráda, že jeho vnuka Rolfa jsem oženila s mou oblíbenou postavou, Lenkou Láskorádovou," sdělila spisovatelka, která si napsáním scénáře odbude svůj debut.

Pokud ve vás svitla malá naděje, že se opět setkáte i s některými oblíbenými postavami, byť prostřednictvím pouhého camea, musíme vás zklamat. Aspoň tedy přítomnost mladých hrdinů budeme muset oželet. Příběh totiž bude zasazen do období kolem roku 1921 a čtyřiadvacetiletého Mloka zastihne v New Yorku. Označení prequel by však v tomto případě bylo chybné. Podle slov Rowling se bude jednat spíše o rozšíření nám známého kouzelnického světa. 
Jak se myšlenka nového "potterovského" filmu (a možná rovnou celé další série) zamlouvá vám?

 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY