Český režisér bude natáčet podle Nolanova scénáře

Vydáno: 10.09.2013 08:00 - | foto: Warner Bros.

Na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu bylo oznámeno obsazení i jméno režiséra snímku The Keys to the Street. Christopher Nolan napsal ke kriminálnímu thrilleru podle stejnojmenného románu Rutha Rendela scénář.
Tim Roth ve filmu  / Made in BritainChristopher Nolan měl původně The Keys to the Street i režírovat, ale nakonec dal přednost rebootu batmanovské franšízy a pustil se do Batman začíná. Teď se dlouho odkládaného projektu ujal český tvůrce Julius Ševčík, který debutoval "tykwerovským" thrillerem Restart. Po něm natočil rozporuplně přijímaný Normal, jenž je jedněmi považován za emocionálně chladné stylistické cvičení a druhými za jeden z nejlepších českých porevolučních filmů, který docení především cinefilové znalí uměleckých avantgard dvacátých let dvacátého století a ti, kteří si všímají významotvorné práce s prvky stylu.

Těžko předvídat, jestli The Keys to the Street budou spíše konvenčnějším evropským thrillerem po vzoru režisérova debutu, nebo se bude jednat o formálně i významově ambiciózní dílo jako jeho "druhotina". Podle zápletky se jako pravděpodobnější jeví první varianta: žena, která chce utéct před násilnickým a narušeným ex-přítelem Alastairem, kývne na hlídání bytu v luxusní oblasti, kde ale začne docházet k sérii vražd. 

Ženu by si měla zahrát Gemma Arterton, jejího nového milence Max Irons a nebezpečného bývalého Tim Roth. Natáčení je naplánováno na začátek příštího roku, první záběry budou pořízeny v Londýně. Napřesrok bychom se měli dozvědět, jak se výrazné osobnosti polistopadové české kinematografie vede v zahraničí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY