Přizdis*áči: Amerika patří panicům

Vydáno: 24.08.2013 17:00 - | foto: EEAP

Evropské či asijské tituly, které mají celosvětový ohlas, se většinou dočkají US předělávky. Britští Inbetweeners to po nevydařené MTV seriálové verzi zkusí v Americe ještě jednou, a to rovnou ve filmu.
Fotografie z filmu Přizdis*áči / The Inbetweeners MovieWill, Simon, Neil a Jay jsou studenti, kteří se na středoškolském potravinovém řetězci nachází někde mezi - nejsou ani oblíbení, ani to nejsou úplní outsideři. Původní britský seriál Inbetweeners se stal kultovním, dočkal se tří sezón a dokonce celovečerního filmu Přizdis*áči, ve kterém byly osudy čtveřice kamarádů uzavřeny.

Na tento úspěch zareagovala stanice MTV výrobou americké předělávky Joudové, která se ale kvůli nízkému zájmu laického publika a drtivého přijetí ze strany odborné veřejnosti i fanoušků britské verze dočkala pouze jedné sezóny. Nezájem a negativní odezva nebyla dána tím, že by Joudové byli výrazně horší kopií originálu, jako se to stalo se Skins (US remake Puberťáci skončil první sezónou) a Ajťáci (byl natočen pouze pilot). Původní britský pořad byl v rámci žánru teenagerovských komedií o ztrátě panictví ozvláštňující tím, že byl oproti ostatním o poznání uvěřitelnější jak do castingu (žádné žánrové archetypy ani krasavci), tak i do trapných situací, do nichž se hlavní hrdinové dostávali.

James Buckley, Blake Harrison, Simon Bird, Joe Thomas ve filmu Přizdis*áči / The Inbetweeners MovieTěžko říct, co z toho si uchová další snaha o přenesení kvarteta přizdis*áčů do amerického školního prostředí. Zatím se ví to, že by se nemělo jednat o celovečerní verzi MTV remaku (na jehož upoutávku se můžete podívat níže) a že Iain Morris a Damon Beesley, autoři UK originálu, nejsou do produkce nijak zapojeni. Na režisérskou stoličku by se měl usadit Jim Field Smith, který umí do žánru romantické komedie vnést uvěřitelnost (Na tuhle nemám) - a snad bude příběh podobně originální jako ten u jeho posledního filmu Butter, kde adoptovaná dívka zjistí, že má talent na okrasné vyřezávání másla. Vše produkčně zaštítí Don Granger (Hadi v letadle, Jack Reacher: Poslední výstřel). A název amerického remaku, který nemá být celovečerní verzí amerického remaku britského seriálu a nejspíš ani jeho celovečerní verze? Virgins America

Upoutávka americké předělávky Inbetweeners (Joudové).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY