Soundtrack: nadupaný Kick-Ass 2

Vydáno: 23.08.2013 18:30 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Dvojka úspěšné komiksové komedie Kick-Ass je konečně tady a s ní opět perfektně namixovaný koktejl hudby, která vás zvedne ze židle. Přispěl například DJ Fresh i Jessie J.

Aaron Johnson ve filmu Kick-Ass 2 / Kick-Ass 2Amatérský superhrdina Dave se po třech letech vrací na velké plátno s celou bandou přívrženců v ještě dramatičtějších potyčkách a s ještě nadupanější hudbou. Jestli soundtrack k jedničce platil za jedno z nejbizarnějších alb roku 2010, těžko odhadnout, jakého přízviska se dočká OSTčko Kick-Ass 2. Hravý, energický, místy až agresivní mix čtrnácti skladeb si totiž zaslouží opravdu velkou pozornost. Tentokrát necháme originální Score Matthew Margesona stranou a pozornost zaměříme na nevyzpytatelný Soundtrack.

Album startuje James Flannigan s dynamickou instrumentálkou Yeah Yeah, která svým laděním i použitými nástroji trochu připomíná Theme Song z Iron Mana. Skladba Yeah Yeah jen o něco více pracuje s elektrickou kytarou na úkor smyčců a na pozadí také zaznívají tlumené sbory. S dvojkou přichází snad nejlepší song na albu. Muzikant Hanni El Khatib přispěl skladbou Nobody More, která ve stylu indie rocku šlápne do pedálů a naplno odstartuje to, co track Yeah Yeah načal.

Donald Faison ve filmu Kick-Ass 2 / Kick-Ass 2Žánr střídá žánr s každou další skladbou, což se výrazně projeví i s následujícím popovým hitem Carry You od britské skupiny Union J, kterou do hudebního světa vyplivla talentová soutěž X-Factor. Navzdory slaďoučkým hlasům čtyřky natupírovaných beachboyů se píseň Carry You skvěle poslouchá a do kompilace Kick-Ass 2 OST padne jako ulitá. S britskými talenty se nerozloučíme ani u debutové písně No Strings Chlöe Howl. Teprve sedmnáctiletá zpěvačka v současnosti natáčí své první album a už podle první vlaštovky se dají čekat velké věci.

Ze čtrnáctky skladeb se v tracklistu ukrývají kromě úvodní Yeah Yeah ještě dva čistě instrumentální songy. The Go! Team sází v tracku Bust Out Brigade na žesťovou linku, v níž variuje hned několik nástrojů. Americká kapela Ozma se vrací k indie rocku a ve skladbě Korobeiniki pracuje s elektrickou kytarou a dynamikou bicích. V podobných kolejích se drží i track A Minha Menina britské skupiny The Bees, který patří k tomu nejlepšímu, co na albu najdete.

Nobody Move – Hanni El Khatib

Ještě než se dostaneme k hiphopovému závěru, zbývá vypíchnout track Euphoria, Také My Hand skotské rockové kapely Glasvegas, který zase pořádně zamíchá už tak proměnlivým laděním soundtracku. Předposlední dvojka tracků Danger a Motherquake vytáhne z rukávu pořádný americký rap i promakané beaty a celou divokou jízdu zakončí Britka Jessie J s elektro singlem Hero.

Aaron Johnson, Chloë Moretz ve filmu Kick-Ass 2 / Kick-Ass 2Po návalu instrumentálních soundtracků je ten písničkový více než příjemným osvěžením. Nestává se ovšem tak často, že se na jednom albu sejde takhle různorodá a zároveň perfektně pasující parta interpretů. Kick-Ass 2 OST je mix, který místy uhání daleko před filmem a vystačí si sám jen tak na poslech, když máte chuť si jít zaběhat nebo jen protáhnout stereo v autě. Na vlnách holčičího popíčku, šmrnclého indie rockem s kapkou elektra uteče čtyřicet minut jako voda a vy si tu smršť budete muset pustit znovu.


Album: VA – Kick-Ass 2 OST

Celkový čas: 40:51

Skladby: Carry You – Union J // Euphoria, Take My Hand – Glasvegas // No Strings – Eg White, Chlöe Howl // Motherquake – DJ Fresh VS Diplo feat. Dominique Young Unique // Yeah Yeah – James Flannigan // Nobody Move – Hanni El Khatib // Pussy Drop – Lemon // Dance – Danko Jones  // Minha Menina – The Bees // Bust Out Brigade – The Go! Team // Korobeiniki – Ozma // When The Saints Go Marching In – St. Snot // Danger – Marco Polo & Torae // Hero – Jessie J



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY