Vydá se Aronofsky po biblickém příběhu na špionáž do Ruska?

Vydáno: 15.08.2013 14:23 - | foto: Fox Searchlight Pictures

Jméno multižánrového tvůrce Darrena Aronofského, který v současnosti natáčí biblický epos Noe, je zmiňováno v souvislosti s režií špionážního thrilleru Red Sparrow.
Promo fotografie filmu  / NoahAnglický server Deadline, jehož redaktoři mají přístup k většinou spolehlivým informacím z hollywoodského zákulí, napsal, že se o Darrenu Aronofském uvažuje jako o režisérovi pro adaptaci špionážního románu Jasona Matthewse Red Sparrow. Knihu, o kterou mělo veliký zájem hned několik studií, loni v dubnu zakoupilo 20th Century Fox za částku v řádech několika milionů dolarů. Produkční společnost Steva Zailliana Film Rites spolu s Chernin Entertainment teď hledá vhodného režiséra a vypadá to, že jejich volba padla na Aronofského, který nejspíš bude muset odložit svůj plánovaný projekt o Georgi Washingtonovi.

Špionážní thriller je zasazený do současného Ruska a pojednává o Dominice Egorové, která se jako tajná agentka musí vypořádat nejenom s byrokracií postsovětské éry, ale také s tím, že její další misí je svedení agenta ze CIA Nathaniela Nashe. Tolik zápletka, ve které nebudou chybět tradiční žánrové propriety v podobě hry na kočku a na myš, změna stran, podvody a s tím spojené zvraty a překvapivá odhalení.

Ačkoliv by se látka hodila spíše pro Paula Verhoevena, Aronofsky nemá problém zvládat různé žánry a navíc si s hlavní ženskou hrdinkou a prozkoumáváním její sexuality i vlivu náročné práce na psychiku mistrně poradil v Černé labuti. Doufejme, že se se studii domluví a na scénáři bude spolupracovat se Stevenem Zaillianem (Americký gangster, Muži, kteří nenávidí ženy, Moneyball), který při adaptování předlohy na plátno umí nejenom zachovat struktury knihy, ale i její významový přesah, jenž v tomto případě souvisí se snowdenovskou aférou.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY