One Direction ve 3D: předprodej zahájen

Vydáno: 12.08.2013 18:30 - | foto: facebook tvůrce

Hudební dokument o chlapecké pěvecké kapele One Direction vstupuje v příštím měsíci do omezené kinodistribuce, kina již zahájila předprodej. Zda investovat do vstupenky, se můžete přesvědčit na základě traileru.
Dokumentarista Morgan Spurlock je masochistický kritik směřování kapitalismu. V Super Size Me jedl měsíc jenom u jednoho řetězce s rychlým občerstvením, aby demonstroval následky amerického způsobu života. V Kde se sakra skrývá Usáma Bin Ládin? se na Blízký Východ vydal hledat v názvu zmíněného teroristu, protože jeho manželka za devět měsíců rodí a on chce, aby jejich dítě přišlo do bezpečného světa. V Nejlepším filmu, jaký byl kdy prodán se stává chodící a mluvící reklamou, aby zjistil, jaký vliv má na jedince a společnost product placement a merchandising. 

Jeho zatím poslední film, hudební dokument One Direction: This Is Us, lze pak vnímat buď jako pokračování v mapování širšího fenoménu, který je přisuzován jednomu národu, nebo jako doklad toho, že se stal tím, co kritizoval v Nejlepším filmu, jaký byl kdy prodán. Zveřejněné upoutávky, v nichž Spurlock nevystupuje jako hlavní hrdina a v nichž chybí jeho ironické a satirické animované vstupy, nasvědčuje spíše tomu druhému.

Biografický a koncertní snímek o britské popové chlapecké kapele spadá do stejného produkčního cyklu jako Justin Bieber: Never Say Never či This Is It!, k němuž svým podtitulem poněkud morbidně odkazuje (morbidně, protože čtveřice je na rozdíl od Michaela Jacksona stále na živu - ačkoliv jeden z nich si v dětství velmi rád lehával do rakví). Uchyluje se i ke stejným distribučním strategiím: česká premiéra je naplánovana na 5. září 2013 a exkluzivitu jí má dodat marketingová vějička v podobě omezeného uvedení, protože dokument má být v kinech měsíc a poté rozhodne zájem diváků.

Kolik fanynek (a fanoušků?) bude chtít vidět jednoho člena bez kalhot, druhého bez trička, třetího osahávaného v pekařství, dva členy skupiny disputující nad tématem druhu právě pojídané polévky a matky nadaných hochů, které píší vzkazy na veřejný majetek? Níže si pusťte trailer a posuďte sami...

Trailer k One Direction 3D: This Is Us


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY