Gary Oldman míří opět za kameru

Vydáno: 17.06.2013 08:00 - Simona Knotková | foto: Working Title

Je dost možné, že režijní debut Garyho Oldmana Nil by Mouth v roce 1997 unikl vaší pozornosti. Herec by se však autorsky rád předvedl i podruhé. Tentokrát i se silným hereckým obsazením.
Gary Oldman ve filmu Jeden musí z kola ven / Tinker Tailor Soldier SpyPo šestnácti letech by herec Gary Oldman opět chtěl vyzkoušet, jak jeho hlas zní v megafonu. Do produkce plánuje dostat snímek Flying Horse, životopisné drama o anglickém fotografovi a vynálezci Eadweardu Muybridgovi.

Filmové diváky jistě bude zajímat, že Muybridge byl jedním z předchůdců pozdější kinematografie. Stojí za vynálezem jednoho z prvních zařízení na promítání pohyblivých obrázků, takzvaného zoopraxiskopu. Filmový děj se však určitě zaměří i na jeho bouřlivý osobní život - mimo jiné se vynálezce totiž "proslavil" také tím, že zabil milence své manželky.

Scénář by už Oldman měl mít hotový, a zatímco ve svém debutu vsadil na málo profláknutá jména, teď už jde na jistotu. Oficiálně zatím nebylo potvrzeno nic, ale do hlavní role fotografa by měl mít namířeno režisérův parťák z Harryho Pottera Ralph Fiennes. Svůdníkem jeho ženy pak má být v poslední době čím dál žádanější Benedict Cumberbatch.

Gary Oldman ještě musí sehnat potřebné finance a rozjezd natáčení plánuje na začátek příštího roku. Doufejme, že se mu to s tak atraktivním obsazením opravdu podaří.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY