Europa Report: pátrání po mimozemštanech v traileru

Vydáno: 18.05.2013 17:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Sci-fi teď frčí. Nejnovější příspěvek k subžárnu přinese snímek Europa Report, jenž vypráví astronautech vyslaných k Jupiterovu měsíci, aby vyšetřili, zda se na něm nenachází mimozemský život.
Nízkorozpočtové sci-fi jsou nyní v kurzu. Pokud se vám za malý rozpočet podaří natočit inteligentní a atmosferický snímek, je dost možné, že se vám poštěstí a studio vám za pár let svěří mnohem větší rozpočet (důkazem budiž Duncan Jones, který několik let po Moon režíruje adaptaci World of Warcraft). Europa Report na to jde podobně - máme tady jednu výpravu na měsíc Europa, bandu frustrovaných astronautů a jedno tajemství. Jak to dopadne?
Na základě nekriticky nadšených prvních ohlasů můžeme říci, že na velkohubých přirovnáních k 2001: Vesmírné Odysee zřejmě něco bude. Snímek ekvádorského režiséra Sebastiána Cordera se sestává částečně z hraných sekvencí a částečně také využívá čím dál oblíbenější koncept found-footage, čímž si zajišťuje jistou míru civilnosti a autenticity.
Bude zajímavé sledovat, jak na tento nízkorozpočtový snímek odpoví Alfonso Cuarón se svou Gravitací, který se taktéž zabývá malostí člověka v hlubinách vesmíru a jeho prozkoumáváním. Europa Reportt má na malý festivalový hit zkrátka naběhnuto solidně - zbavená jakýchkoliv prvoplánových hollywoodských atrakcí a vizuálního pozlátka vlastně ukazuje velmi syrový a realistický pohled do útrob jedné mezihvězdné výpravy.
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. V galerii také najdete oficiální plakát k filmu.

Originální trailer filmu Europa Report


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Bude k vidění i v našich kinech?... (shraddha, 22.07.2013 18:53) Reagovat

    Bude k vidění i v našich kinech?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY