Tom Cruise se vydá na pátou Mission: Impossible

Vydáno: 07.05.2013 15:30 - Zuzana Hofmanová | foto: Bontonfilm

Tom Cruise se oficiálně upsal k dalšímu pokračování Mission: Impossible. Po mnohých dohadech je tak konečně jasné, že právě agent Ethan Hunt bude na nesplnitelnou misi vyslán i tentokrát.
Oznámení Cruisova závazku vůči pátému pokračování Mission: Impossible rozseklo dvě zapeklité otázky, a to, jestli se diváci pětky opravdu dočkají a pokud ano, jak velké jsou šance na návrat nezničitelného špiona. První otázka není zas takový oříšek, vezmeme-li v potaz ovace a kasovní úspěch, který přinesl Ghost Protocol.
S rolí Ethana Hunta už to tak jasné nebylo. Dohady okolo pětky se totiž dlouho točily okolo Cruisova kolegy Jeremy Rennera. Že se agent William Brandt do čela nesplnitelní mise nepostaví a Ethana Hunta tak nenahradí, už je jasné. Jenže jedno střídání stráží přece jen asi proběhne.
I tentokrát se na financování nákladného kasovního trháku podílí jak studio Paramount Pictures, tak Skydance Productions a dá se očekávat, že oba partneři brzkou premiéru pátého pokračování uvítají. Po Tomovi Cruisovi se dá očekávat, že co nejdříve přibude i jméno režiséra nového dílu. Přes úspěch čtvrté mise jím ale Brad Bird nebude, což naznačil už v prosinci loňského roku, když prohlásil, že pravidelná obměna režie sérii jenom prospívá. Úvahy o návratu režiséra třetího dílu J.J. Abramse se pohybují v říši divokých fantazií, a tak je potřeba zvážit úplně nové jméno.
A tím by mohl být Christopher McQuarrie, kterého s Cruisem pojí loňský Jack Reacher. Úvahy o jeho režii se pomalu posunuly do pozice tvrdého faktu, nicméně právě v těchto dnech jej studio Warner Bros. dosadilo na post režiséra remakeu klasického thrilleru Polární stanice Zebra. Jestli i přesto sáhne McQuarrie po režii páté nesplnitelné mise, se ale nejspíš dozvíme v nejbližších dnech.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY