The Conjuring: děsivý horor režiséra Saw v traileru

Vydáno: 28.02.2013 15:30 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Další hororový zářez letošního roku bude mít na starost James Wan, tvůrce originálního Saw - hra o přežití a atmosferického Insidious. Co formulka "starý barák, ve kterém straší" nabídne tentokrát?
Kolikrát jsme to už viděli? Spokojená rodinka se přistěhuje do starého domu a záhy začne objevovat, že v něm straší. Osvědčenou formulku, která nemusí vyjít v každém případě, se nyní pro potřeby filmového plátna rozhodl zadaptovat James Wan, mistr nízkorozpočtových hororových pecek jako Saw: Hra o přežití nebo Insidious.
Opět nečekejte žádné trikové výjevy plné démonů - Wan na to jde pěkně postaru budováním nervydrásající atmosféry pouze s použitím kamery, světla, hereckých výkonů a nekonečného ticha sem tam proraženého hlasitým zvukem. A pořád to funguje! Přidává tomu i vcelku netradiční střih traileru, který vůbec nenačrtává děj, ani neuvádí hlavní hvězdy filmu (Vera Farmiga a Patrick Wilson), jen velmi atmosfericky uvádí do jedné scény.
Procházení temných chodeb, padající fotografie a obyčejné tlesknutí dokáží našponovat nervy jako máloco i z obrazovky počítače, takže se nemůžeme dočkat, až se nám film představí v celovečerní podobě. Dočkat bychom se ho měli už 22. srpna letošního roku, a to i v českých kinech, které většinou režisérovým hororům v poslední době moc nepřály.
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. V galerii také najdete oficiální plakát k filmu.

Originální trailer filmu The Conjuring


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Miroslav Jaroš, 01.03.2013 06:07) Reagovat

    To bude super

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY