Producenti i herci ocenili snímek Argo

Vydáno: 29.01.2013 17:45 - Simona Knotková | foto: Warner Bros.

Ještě než se 24. února dozvíme výsledky letošních Oscarů, o minulém víkendu se vyhlašovaly rovněž prestižní ceny PGA a SAG. Které filmy a filmoví tvůrci nejvíce zabodovaly u herců a producentů?
Také v zahraničí se minulý týden nadělovaly filmové ceny. V rolích porotců tentokrát stanuli producenti (PGA) a filmoví a televizní herci (SAG). U první skupiny nejvíce hlasů dostalo Affleckovo Argo, politický thriller, který se ke konci února bude ucházet také o sošku Oscara.
Z dalších kategorií zmiňme například cenu za nejlepší seriály, která z těch dramatických připadla sérii Homeland, z komediálních potom Takové moderní rodince . Nejlepším animovaným snímkem uplynulého roku se podle asociace producentů stal Raubíř Ralf.
Herecké sdružení bylo, aspoň co se týkalo nejlepšího filmu roku 2012, s producenty zajedno. Také oni přiznali největší zásluhy Affleckovu nejnovějšímu režisérskému zářezu. Za nejlepší herecké představení v hlavní roli byla situace obdobná jako při předávání Zlatých glóbů. Za ženskou kategorii si ocenění odnesla Jennifer Lawrence za roli v Russellově novince Terapie láskou, v mužské to byl pak Daniel Day-Lewis a jeho postava Lincolna.
Ve vedlejších rolích zvítězil Tommy Lee Jones z Lincolna a také již Glóbem oceněná Anne Hathaway za účinkování v muzikálových Bídnících. Z televizních nominací se nejlepším dramatickým seriálem stalo Panství Downton, v žánru komedie nastala opět shoda s PGA v podobě Modern Family.
Celou listinu výherců PGA si prohlédněte zde, SAG je pak k vidění tady.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY