Natočí David Fincher další kriminálku?

Vydáno: 25.01.2013 11:30 - Simona Knotková | foto: Columbia Pictures

Po Mužích, kteří nenávidí ženy režisér David Fincher zatím tiše vyčkává. Stane se jeho dalším celovečerním snímkem adaptace amerického kriminálního bestselleru Gone Girl?
Naposledy se nám režisérsky předvedl v roce 2011 americkou adaptací románu Stiega Larssona Muži, kteří nenávidí ženy. Od té doby se stihl také podílet na pilotu a první epizodě seriálu z politického prostředí House Of Cards. Ohledně svého dalšího celovečerního působení ale David Fincher ještě stále nemá jasno.
Mluvilo se například o jeho účasti na nové verzi verneovky Dvacet tisíc mil pod mořem, kde se měl dát opět do kupy s Bradem Pittem. Nebude to však jeho jediný projekt v záloze - studio 20th Century Fox by ho rádo vidělo také na režisérském křesle filmové adaptace Gone Girl, kritikou i čtenáři oblíbeného románu.
Za napsáním tohoto bestselleru stojí americká spisovatelka Gillian Flynn. Popisuje v něm příběh rozpadajícího se manželského páru. Poté, co je žena prohlášena za nezvěstnou a vše nasvědčuje tomu, že byla zavražděna, je za největšího podezřelého považován právě její manžel.
V knižní podobě je Gone Girl vyprávěna z pohledu muže i ženy, oběma s odlišnými pohledy na věc. Čtenář si po celou dobu tedy není jistý, na čí straně je vlastně pravda. Bude zajímavé sledovat, jak se s tím popere režisér převádějící látku na plátno. Právě pro Davida Finchera by to ale mise nemožná jistě neměla být.
Na post hlavní ženské hrdinky se původně diskutovalo o Reese Witherspoon. Ta by se ale nakonec měla zúčastnit pouze coby producentka. Uvidíme, pro který film se Fincher nakonec rozhodne. Dvacet tisíc mil sice už plánuje dlouho, mysteriózní thriller Gone Girl ale zase zní přesně jako jeho srdeční záležitost.
Kde osobně by jste ho nejradši viděli vy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Martin Krippel, 26.01.2013 11:51) Reagovat

    20 000 to by bola pecka

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY