Plán premiér: Změny za 2. týden

Vydáno: 14.01.2013 21:05 - Simona Knotková | foto: Lionsgate

Trouble with the Curve s Eastwoodem a Timberlakem v hlavních rolích se nakonec bohužel nedočkáme. Díky změnám minulého týdne ale už například známe datum premiéry druhých Hunger Games.
V minulém týdnu byly ohlášeny premiéry tří nových snímků. Vrahem z povolání. Utrpení soudce Karla Vaše zní titul polohraného českého dokumentu, který si pro nás distributoři připravili na 11. února. V režii Karla Bělohlavého a s mluveným doprovodem výtvarníka Davida Černého zhlédnete příběh o Karlu Vašovi, komunistickém prokurátorovi, který za minulého režimu odsoudil stovky nevinných lidí. Několik z nich bylo i popraveno.
Lore australské režisérky Cate Shortland vás 11. dubna zavede zpět do roku 1945. Německá armáda je už před jistou prohrou a pětice sourozenců z jihozápadu Německa se poté, co byly jejich rodiče zajaty, vydává na předlouhou cestu k domu jejich babičky. Za Austrálii bylo drama nominováno na letošního Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Do užšího výběru se ale nakonec nedostalo.
21. listopadu se do Arény smrti opět vydá Jennifer Lawrence s Joshem Hutchersonem v The Hunger Games: Catching Fire. Adaptace stejnojmenné knižní trilogie Suzanne Collins bude navazovat na první díl, kterému se minulý rok podařilo úspěšně dobýt světové kinosály. Na jeho konci ústřední duo sice vyhrálo, stejně se ale bude muset do soutěže opět vrátit. Na jubilejní 75. ročník her se chystá velkolepý souboj bývalých vítězů...
O den později se posouvá premiéra Piety jihokorejského tvůrce Ki-duka Kima. Datum uvedení konečně dostalo scifi drama Mizející vlny. Bude jím 14. březen. Jack zabiják obrů, který se nyní také prezentuje s novým českým názvem Jack a obři, se pak posouvá z března na začátek dubna.
Také další trio filmů stihly přesuny. Slovenský Zázrak mění březen na neurčitý den v červenci, nová adaptace Kingova románu Carrie pak rovnou březen za říjen a The Incredible Burt Wonderstone vás bude svým vtipem a magickými triky okouzlovat v dosud neurčený den, 18. dubna však už ne.
Definitivně se můžete rozloučit s Trouble with the Curve Roberta Lorenza. Novinka s filmovým veteránem Clintem Eastwoodem v obsazení se do českých bohužel nepodívá.
A které snímky nyní můžete očekávat v programech kin s novými českými tituly? Životopisný Jiný kraj, jiný mrav je aktuálně Královským víkendem, Pacific Rim Guillerma del Tora dostal podtitul Útok na Zemi.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA 2. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY