TOP 20: Skyfall nadále vládne českým kinům

Vydáno: 13.11.2012 11:25 - Alžběta Fridrichová | foto: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Columbia Pictures

Ačkoliv se jeho tržby pomalu přibližují pozemským hodnotám, Skyfall přesto bez zaváhání po třetí v řadě bere zlato. Druhou příčku si zpátky vydobyl Kozí příběh, který o pár desítek tisíc předstihl disneyovku Zvonilka.
Další třetina dole, ale nejnovější Bondovka, která už třetí týden válcuje česká kina, si stále drží první příčku s obrovským předstihem před dvojkou. Tam se po týdnu vrátil český animák Kozí příběh se sýrem, jemuž třicetiprocentní nárůst dopomohl předčit klasickou pohádku Zvonilka: Tajemství křídel z dílny Walta Disneye.
Při pohledu na aktuální čísla za uplynulý víkend, je nutno zmínit, že po delší době, kdy s tržbami do plusu dokázaly pohnout povětšinou jenom novinky, se tentokrát kladná procenta rozdávala po hrstech.
Svoje pozice si podržel jak Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva, tak i Hotel Transylvánie, kteří k minulým výsledkům přihodili ještě pěkných pár desítek tisíc navíc.
Na šestku poskočil horor Sinister, který si udržel tržby z minula téměř beze změny, zato české drama 7 dní hříchů padá pod milion, a tudíž na něj zbývá až sedmá příčka. Osmičku si ukořistila jedna ze dvou novinek, americké krimi drama Patrola, v němž si hlavní roli střihl Jake Gyllenhaal.
O jedinou příčku úspěšné novinky klesla trojice snímků Ve stínu, Paranormal Activity 4 a Looper, která sice odečítala, ale nejednalo se desítky procent, jako v minulých týdnech.
Na dvanáctce se s týdenním předstihem umísila americká animovaná komedie Raubíř Ralf, která by v příštím týdnu mohla díky silné dětské návštěvnosti atakovat vedoucí pozice. O více než polovinu silnější vychází z tohoto víkendu Doba ledová 4: Země v pohybu, což jí umožnilo předběhnout konkurenční pohádku Rebelka. Ta se propadla až za druhou novinku, český thriller Záblesky chladné neděle, který si nenechalo ujít téměř dva a půl tisíce diváků.
Totožného skóre dosáhl jak akčňák 96 hodin: Odplata, tak i Madagaskar 3, přesto však klesají o tři a jedno místo, zatímco komedie Holky na tahu si udržela osmnáctku. Na devatenácté místo se posunula Druhá šance a na dvacítku klesla i přes patnáctiprocentní nárůst výdělku komedie Svatá čtveřice.
Tento týden se opět máme na co těšit. Polská režisérka Agnieszka Holland se znovu vrací k tematice holocaustu, kterou již dříve zpracovala ve dvou snímcích nominovaných na Oscara. Tentokrát představí snímek V temnotách. Do kin dále přijde také československé drama Až do města Aš, nebo již zmiňovaný Raubíř Ralf.
Pierce Brosnan si svou absenci v Bondovi vynahradí komedií Svatba mezi citrony a jedinou otázkou (s pravděpodobně jednoznačnou odpovědí) zůstává, jestli dosud neotřesitelná pozice Skyfall ustojí nápor posledního dílu filmové série na motivy ságy Stephenie Meyer Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část.
TOP 20: VÍKEND OD 8. 11. 2012
  1. Skyfall 7,5 mil.
  2. Kozí příběh se sýrem 2,1 mil.
  3. Zvonilka: Tajemství křídel 2 mil.
  4. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 1,8 mil.
  5. Hotel Transylvánie 1,4 mil.
  6. Sinister 1,0 mil.
  7. 7 dní hříchů 890 tis.
  8. Patrola 556 tis. (novinka)
  9. Ve stínu 444 tis.
  10. Paranormal Activity 4 379 tis.
  11. Looper 306 tis.
  12. Raubíř Ralf 254 tis. (předpremiéra)
  13. Doba ledová 4: Země v pohybu 253 tis.
  14. Záblesky chladné neděle 177 tis. (novinka)
  15. Rebelka 150 tis.
  16. 96 hodin: Odplata 125 tis.
  17. Madagaskar 3 111 tis.
  18. Holky na tahu 90 tis.
  19. Druhá šance 89 tis.
  20. Svatá čtveřice 89 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY