Top 20 ČR: Skyfall bere bez práce opět zlato

Vydáno: 06.11.2012 13:30 - Alžběta Fridrichová | foto: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Columbia Pictures

Jiný výsledek se ani nedal očekávat. Bond znovu vytáhl do kina desetitisíce lidí a zbrusu nová Disneyovka mu nemohla konkurovat. Zato se jí podařilo o fous setřást Kozí příběh, který tak ze střetu odchází s třetí příčkou.
S astronomickými hodnotami, na něž třiadvacátý Bond dosáhl posledně, se se tentokrát nepočítalo. I přes třicetiprocentní propad si však v kinech Skyfall nenechalo ujít přes pětasedmdesát tisíc diváků a tržby se bez problémů přehouply přes jedenáct milionů.
Když se to vezme kolem a kolem, mezi první a druhou příčkou tak vznikla propast téměř deset milionů korun. A to i navzdory tomu, že se Zvonilka pořádně snažila. Nová pohádka z dílny Walta Disneye s podtitulem Tajemství křídel s vypětím všech sil o pár tisíc překonala Kozí příběh se sýrem, čímž mu vyfoukla dvojku. Není se ani čemu divit, když český 3D animák pohubl o více jak dvě třetiny, což je v přepočtu ztráta zhruba tří milionů.
Na čtyřku klesli Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva, jimž stejně jako Kozímu příběhu uškodila premiéra konkurenčního dětského trháku. Lépe se nevedlo ani animovanému snímku Hotel Transylvánie, jehož skóre pokleslo na polovinu.
Novinka 7 dní hříchů se z předpremiérové dvacítky probojovala na šestku, když ztřicetinásobila svoje tržby. Hlavní roli si zahrál Ondřej Vetchý, pro něhož je toto české drama už čtvrtým snímkem tohoto roku. Posledním milionovým adeptem je hororová novinka Sinister s Ethanem Hawkem, jenž do kin přilákal na osm a půl tisíce diváků.
Na osmičce se s obrovským odstupem umístil český snímek Ve stínu, jenž klesl pod půlmilionovou hranici. Zbytek první desítky se nese v podobném duchu. Dokonce čtyři místa ztratil další horor Paranormal Activity 4 a přes čtyřicet procent smrskl svůj výdělek i Looper.
O tři příčky si pohoršila také Rebelka s Dobou ledovou 4, které se ve vlnách posouvají zpátky k vrcholu žebříčku nebo opačným směrem v závislosti na aktuální konkurenci. Oba snímky se v TOP 20 drží už téměř dvacet týdnů. Pouze drobný posun zaznamenal akčňák s Liamem Neesonem 96 hodin: Odplata či Madagaskar 3, který si bude s více než čtyřmi sty tisíci prodanými vstupenkami ještě pár týdnů užívat titul nenavštěvovanějšího snímku TOP 20.
Rovnou o šest míst vzad to vzala jak Kletba z temnot, tak i Holky na tahu, zato pozoruhodného postupu se dočkal dokumentární snímek Samsara, jenž si polepšil o dvě příčky, ačkoliv plusová procenta v tom nehrají roli. Uplynulý víkend zkrátka nepřál vůbec nikomu, kdo neměl nálepku novinka. Všichni odečítali po desítkách procent a pak to vypadá tak, že Svatá čtveřice z třináctky končí na osmnáctce a Cesta do lesa rovnou na hranici smrti, tedy místě dvacátém.
Čtvrtek přinese čtyři úplně různorodé novinky, jimž bude vévodit americký mysteriózní thriller s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Patrola však sklízí zatím rozporuplnou kritiku. A jelikož animáků nikdy není dost, tak se do boje o slávu pustí i animovaný muzikál Obchod pro sebevrahy, v němž tentokrát nemá prsty Hollywood, takže bychom se konečně mohli dočkat zase kapky originality.
A dále? Čeští tvůrci představí snímek Záblesky chladné neděle, který si nese přízvisko celovečerní komorní psychothriller, tak nezbývá, než se jít o tom, zda je tomu opravdu tak, přesvědčit na vlastní oči. A jelikož se tento podzim s dokumenty skutečně roztrhl pytel, můžeme se těšit i na umělecký snímek Občan K..
TOP 20: VÍKEND OD 1. 11. 2012
  1. Skyfall 11,2 mil.
  2. Zvonilka: Tajemství křídel 1,7 mil. (novinka)
  3. Kozí příběh se sýrem 1,7 mil.
  4. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 1,4 mil.
  5. Hotel Transylvánie 1,2 mil.
  6. 7 dní hříchů 1,1 mil. (novinka)
  7. Sinister 1,0 mil. (novinka)
  8. Ve stínu 475 tis.
  9. Paranormal Activity 4 435 tis.
  10. Looper 380 tis.
  11. Rebelka 185 tis.
  12. Doba ledová 4: Země v pohybu 168 tis.
  13. 96 hodin: Odplata 132 tis.
  14. Samsara 128 tis.
  15. Madagaskar 3 112 tis.
  16. Druhá šance 87 tis.
  17. Holky na tahu 78 tis.
  18. Svatá čtveřice 77 tis.
  19. Kletba z temnot 55 tis.
  20. Cesta do lesa 42 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY