Sequel X-Menů: První třídy je bez Vaughna

Vydáno: 27.10.2012 14:20 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Matthew Vaughn podle tohoto hesla nejspíš skutečně žije a po sequelu Kick-Ass odstupuje i od pokračování X-Men: První třídy. Fanoušci ale zoufat nemusejí...
Pro režiséra Matthewa Vaughna se zřejmě začíná stávat tradicí, že po úspěšně natočených snímcích odstupuje od jejich připravovaných sequelů. Stalo se tak v případě dvojky Kick-Ass, stane se tak bohužel i v případě pokračování X-Men: První třídy. Další z prequelů "x-menovské" série, který tentokrát ponese podtitul Days Of Future Past, měl být přitom i jedním z důvodů, proč od Kick-Ass 2 odstoupil. Jaká jsou zdůvodnění tentokrát?
Vaughn se k nim zatím nijak konkrétněji nevyjádřil. Na X-Men: Days Of Future Past se podílel na scénáři, započal předprodukční přípravy, přesto se ale nakonec rozhodl mužem v režii nebýt. Tato zpráva ale nemusí být pro fanoušky mutantní komiksovky zase tak tragická. Studio 20th Century Fox má totiž v hledáčku už náhradu. A není jím nikdo jiný než Bryan Singer, tvůrce stojící za režií prvních dvou X-Menů a také producent a spoluscenárista První třídy.
Singer má sice nyní spoustu práce s posledními úpravami na jeho novince Jack zabiják obrů, ke které se v příštím roce budou vázat i propagační aktivity. Do rozjetého vlaku by s Days Of Future Past ale rozhodně neskákal, protože i tak byl u filmu najatý jako producent. Jak vše dopadne, se dozvíme nejspíše už brzy - do kin by kompletní snímek měl vejít už v červenci 2014.
Vaughn u projektu - stejně jako s Kick-Ass 2 - zůstane coby producent a sám se zřejmě zaměří na svůj nový počin Secret Service, další adaptaci komiksu Marka Millara. Že by se i kvůli němu vzdal nových X-Menů?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY