Andy Serkis zadaptuje Farmu zvířat

Vydáno: 22.10.2012 16:59 - Martin Bubrín | foto: Twentieth Century Fox

Satirická literární klasika George Orwella se dočká další adaptace. Nečekejte však žádný animák od Pixaru, nýbrž snímek podpořený technologií performance capture, na které se bude podílet mistr oboru Andy Serkis.
Kdo jiný by měl režírovat performance capture verzi Farmy zvířat než právě Andy Serkis? Herec, kterého má většina spojeného s ikonickou a průkopnickou rolí Gluma v trilogii Pán prstenů, nedávno prozradil, že jeho plány do budoucna souvisí, kromě Hobita, také s režií Orwellovy literární klasiky.
Ta byla už několikrát adaptována pro filmové médium, ale rozhodně nejznámější verzí je ta animovaná z roku 1954, která dokonce šla před třemi lety do kinodistribuce v rámci Projektu 100. Podobenství o komunismu, kde prase Napoleon převezme vládu nad farmou zvířat pod heslem "Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější", si přímo říká o modernější zpracování podpořené novými technologiemi.
Nečekejte však nějakou mrazivou politickou alegorii pro dospělé, Serkis plánuje z "farmy" udělat mnohem více family-friendly podívanou, na kterou byste mohli vzít i vlastní děti. Do dalšího recyklujícího animáku z ranku Doby ledové má mít film ale daleko - režisér se chce více zaměřit na emotivní stránku příběhu a naservírovat nám klasiku ve světle, v jakém jsme ji doposud neviděli.
Mnoho si lze slibovat také od technické stránky filmu, která bude podpořena technologií performance capture, jíž vznikl například Avatar, Tintinova dobrodružství nebo právě opičák Caesar ze Zrození Planety opic. Momentálně se v preprodukci pracuje nejen na jednotlivých designech zvířat, ale také na prokreslování nového prostředí, takže se určitě máme na co těšit.
Jedinou otázkou zbývá, jakou roli si přidá Serkis do svého portfolia - bude to po opicích snad prase, kůň, pes nebo osel? Nebo všichni najednou?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY