Tobey Maguire byl vystřižený z Pí a jeho života

Vydáno: 07.09.2012 10:48 - Simona Knotková | foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Pí a jeho život Anga Leeho je už dávno dotočený, až teď ale prosákla ven informace, že Tobey Maguire se v kompletním snímku vůbec neobjeví. Režisér na poslední chvíli jeho scény vystřihl.
Filmová adaptace stejnojmenného románu Yanna Martela Pí a jeho život, která vznikala pod taktovkou Anga Lee, nás do kin chtěla nalákat na velkolepou vizuální podívanou, strhující dějovou linku, ale třeba také na Tobeyho Maguireho. Ten sice po posledním Spider-Manovi už tolik netáhne, stále ale byl největším hollywoodským jménem v obsazení.
Aktuálně se ovšem do médií profláklo, že herec se na filmovém plátně vůbec neobjeví. Režisér ve střižně jeho scény na poslední chvíli odstranil. Proč se Ang Leeho tak dramaticky rozhodl hvězdu svých minulých filmů Ledová bouře a Jízda s ďáblem vyškrtnout?
Vysvětlení je prý jednoduché. Tobey Maguire byl na obsazení čítající vesměs samé neznámé a neamerické herce až moc známý a americký. Ang Lee své rozhodnutí odůvodnil takto: "V souladu s dalšími herci ve filmu jsem se rozhodl pro výhradně mezinárodní obsazení. Tobeyho velmi obdivuju a do budoucna se těším na další spolupráci."
I Maguire se snaží uskrovnit hledače senzací. Naznačuje, že se rozhodně nejedná o nic osobního, a nešetří slovy chvály směrem k Leeovu dílu. "Angovo rozhodnutí ubrat se ohledně této role jiným směrem plně respektuju. To, co jsem z hotového snímku zatím viděl, je naprosto nádherné."
Jeho postava ale z příběhu nezmizí. V roli spisovatele, který ve snímku bude zpovídat hlavního hrdinu Pí, se nyní objeví britský herec Rafe Spall známý z Hooligans nebo Jednotky příliš rychlého nasazení. Film nás v kinech čeká 20. prosince. Bude vám v něm Maguire chybět?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY