Je libo třetí trailer na The Master?

Vydáno: 31.08.2012 10:00 - Martin Bubrín | foto: The Weinstein Company

Americká premiéra nového snímku Paula Thomase Andersona je na dohled a Weinsteini na něj nabízejí již finální trailer, který by vás měl přesvědčit o jeho estetických kvalitách. Obrazové kompozice opět berou dech.
Další cinefilní lahůdka od Paula Thomase Andersona. Perfektně koncipovaný finální trailer na The Master je jen malou ukázkou toho, jak audiovizuálně opulentní výsledný film vůbec může být. Kamera se nám zamlouvala již při prvním, krátkém teaseru, nyní vyjevuje své maximální kvality a ukazuje obrazové možnosti kinoaparátu v celé kráse.
Z více než minutové upoutávky sice stále nejde poznat, o čem přesně film bude (zřejmě o vzniku sekty, ale konkrétní rysy příběhu nevíme), to mu ovšem ještě více přidává na sympatiích a tajemnosti. Stačí pouhé dechberoucí vizuální kompozice, v nichž se ukazuje pravá síla pohyblivých obrázků, s puncem oldschoolovosti a další atypický zvukový doprovod, který přechází do dramatické melodie, a máte vyhráno.
The Master dorazí do amerických kin již 10. října, česká premiéra však dosud nebyla stanovena. Jelikož půjde o snímek, který bude jistě pošilhávat po Oscarech, snad bychom se jeho uvedení mohli dočkat během Vánoc nebo následujících zimních měsíců. Tam bude mít však ve změti všech Hobitů, Bídníků, Tarantinů a Lincolnů docela konkurenci.
Na závěr jen doplníme, že Anderson film natáčí ve formátu 70 mm a je dost možné, že při uvedení do kin se podívá i do IMAXu. Pokud ano, filmoví fanoušci (a zejména filmoví vědci) budou dost možná při sledování potřebovat přebalit.
Trailer můžete zhlédnout rovnou pod naším článkem.

Finální trailer filmu The Master


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY