Pilát Pontský se dočká svého biblického eposu

Vydáno: 23.08.2012 11:30 - Michala Benešovská | foto: Antonio Ciseri

Vedle nesmrtelných pohádek a komiksových adaptací hýbe Hollywoodem další výrazná tendence a tou jsou biblické eposy, které si oblíbili převážně velcí režiséři. Avšak Pilát Pontský na svého režiséra zatím čeká.
Chystá se velkolepý Noah Darrena Aronofského, Ridley Scott chce točit film o Mojžíšovi, Steven Spielberg připravuje Gods And Kings a studio Sony chce točit s Willem Smithem příběh Kaina a Ábela.
Nyní chce také studio Warner Bros. nasadit svého černého koně a připravuje film o Pilátu Pontském. A má již konkrétní představu, kdo k novému eposu napíše scénář - do psaní by se měla pustit Vera Blasi, která se například podílela na filmu Chilli, sex a samba.
Pilát Pontský je ve filmech často ukazován v negativním světle (ostatně není se čemu divit, vždyť to byl on, kdo odsoudil Ježíše Krista), ale Vera Blasi chce Piláta ukázat jako člověka hlubokých zásad a vnitřních rozporů, navíc má být jeho příběh ozvláštněný mystikou a má mít blíže spíše k filmům jako Statečné srdce nebo Gladiátor.
Mark Johnson a Lynn Harris budou snímek produkovat a už se poohlížejí po schopném režisérovi, který se jejich vysokorozpočtového biblického spektáklu ujme a úspěšně scénář Very Blasi realizuje.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY