Jaký bude nový film Terryho Gilliama?

Vydáno: 22.08.2012 10:00 - Lukáš Havlíček | foto: facebook tvůrce

Terry Gilliam si odpočinul od režírování, na podzim však chystá začít natáčet nový film, The Zero Theorem. A vypadá to velice zajímavě, Gilliam slibuje podobnost s jeho 12 opicemi a slovo padlo i na Orwella. V hlavní roli Christoph Waltz.
Chystaný projekt Terryho Gilliama The Zero Theorem dostal nedávno hlavní postavu, Christopha Waltze. Ten si zahraje Qohean Letha, počítačového hackera hledajícího smysl života. Je přitom však vyrušen členy Managementu, připomínajícími pracovníky pro Orwellova Velkého bratra.
Gilliam samotný připomněl, že nechystá úplně temný film, jak prozrazuje synopse, ale připojí i lehčí scény k pobavení. Slíbil létající lidi, vysávání lidí černou dírou a pouze čtyři důležité postavy v celém filmu. Nevyhnul se ani srovnání s 12 opicemi.
Film se bude alespoň ze dvou třetin odehrávat pouze na jednom místě, ve zničené kapli, což bude představovat pro režiséra výzvu, pracovat v tak omezeném prostoru. Právě ve staré kapli (metafora pro starý systém, režim) bydlí počítačový génius čekající na telefonát, který mu podle jeho vlastních očekávání má změnit život. "Ve skutečnosti to bude film o vztazích a o objevování toho, co je v životě skutečně důležité," dodal Gilliam.
V rozhovoru Terry Gilliam dále prozradil, že The Zero Theorem nebude obsahovat žádné akční scény, střílení, automobilové honičky. Vše bude čistě jen o hraní, a proto byl vybrán do hlavní role Christoph Waltz. Natáčet se začíná v říjnu, další z hlavních protagonistů jsou zatím neznámí, jakmile se ale objeví další novinky, budeme vás informovat.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY