Raimiho Mocný vládce Oz má první trailer

Vydáno: 14.07.2012 11:44 - Martin Bubrín | foto: Walt Disney Pictures

Po čtyřleté odmlce se na plátna vrací režisér pavoučí trilogie Sam Raimi a servíruje divákům prequel pohádkové klasiky Čaroděj ze země Oz. Tentokrát nečekejte muzikál, ale něco na způsob Huga a Alenky v říši divů.
Walt Disney chce další miliardový hit. Tato myšlenka prolétne hlavou ještě dřív, než se na Jamese Franca v zemi Oz vyrojí digitální netopýři a masožravé rostliny. Vizuální přepálenost Alenky v říši divů, jak se zdá, táhne davy, tak podobné stylizaci musel definitivně propadnout i Sam Raimi, z něhož by po supervýdělečném (ale kvalitativně strádajícím) třetím Spider-Manovi chtělo mít studio dalšího hitmakera.
Ze začátku to navíc nevypadá vůbec špatně. Příjemný černobílý rozjezd v ořezu 4:3 navozuje atmosféru podobnou Hugovi, kde je do role Georgese Meliese pasován jen Oscar Diggs, druhořadý kouzelník, v němž dřímá obrovský potenciál. Jen co se ale dotočí zootrop a nostalgie pomine, prostřednictvím známého tornáda se dostáváme do fantaskní země, kde se uskutečňují sny... a která rozhodně už není Kansas.
Pak už vše jede podle receptu - barvičky, příšerky, pestrobarevné krajinky, přesně jako od Tima Burtona. Bude toto stačit? Poetiku roztomile naivní klasiky z roku 1939 nehledejte, tady jde hlavně o to, přilákat co nejširší okruh diváků a pěkně si zaházet 3D kloboukem do publika. Je sice povrchní výsledný film odhadovat z jednoho ne ani dvouminutového traileru, ale Raimi se bude muset hodně snažit, aby z Mocného vládce Oz nebyla jen sterilní prohlídka CGI atrakcí.
Aspoň že tam jsou ty sličné herečky.
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální trailer filmu Mocný vládce Oz


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY