O čem bude shyamalanovka After Earth?

Vydáno: 04.07.2012 08:54 - Petr Čáp | foto: Columbia Pictures

Po sérii nepříliš kladně přijatých snímků se kdysi opěvovaný režisér M. Night Shyamalan vrací s dílem, které by ho konečně mělo vrátit zpět do první ligy. Oficiální synopse k filmu byla uvolněna. Co nás čeká?
Na blížící se populární výstavě Comic-Con se i letos v San Diegu dočkáme exkluzivních představení očekávaných snímků nejen letošního roku. Tuto tradici hodlá dodržet i připravované sci-fi M. Nighta Shyamalana nazvané After Earth, které se s předstihem pochlubilo vypuštěním oficiální synopse do světa.
Snímek se bude odehrávat tisíc let po katastrofických událostech na planetě Zemi, kvůli kterým bylo lidstvo nuceno svoji domovskou planetu opustit a hledat nové útočiště. Tím se stala planeta Nova Prime, na kterou se po dlouhé výpravě vrací legendární generál Cypher Raige (Will Smith) nejen s vidinou domova, ale také se záměrem sblížit se se svým synem Kitaiem ( Jaden Smith ), na kterého zatím neměl moc času.
Na společné cestě vesmírem se ovšem stane nehoda, asteroid narazí do lodi a Cypher se synem ztroskotají na nyní již odlišné, nezmapované a značně nebezpečné Zemi. Po nárazu leží Kitaiův otec těžce zraněný v kokpitu jejich lodi a je nyní na jeho synovi, aby se na planetě pro něj neznámé dostal ke ztracenému zařízení, zavolal pomoc a zachránil svého otce. Kitai celý život chtěl následovat hrdinské stopy svého otce a nastalá situace je ideální šancí dokázat své schopnosti.
Je tedy jasné, že hlavní role připadla Jadenu Smithovi, zatímco jeho otec bude hrát druhé housle a bude zřejmě sloužit především jako marketingový tahák na diváky. Z nástinu příběhu je také zjevné, že se Shyamalan zřejmě vydá akčnější cestou než ve většině jeho předchozích projektů. Ale kdo ví, třeba nás i tak na konci opět překvapí nějakým nečekaným zvratem.
Zda se na Comic-Conu dočkáme nějaké pohyblivé ukázky z filmu, je zatím záhadou a je dost možné, že budeme zklamáni, neboť na panelu snímku nebudou hlavní hvězdy přítomny a údajně se má většina prezentace točit kolem doprovodných komiksů k filmu.
Snad budeme příjemně překvapeni a dočkáme se něčeho, co nás na film definitivně naláká, že si na něj v červnu příštího roku s chutí zajdeme do kina.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY