P.T. Anderson odhalil teaser filmu The Master

Vydáno: 23.05.2012 13:22 - Martin Bubrín | foto: Paramount HE

Šestý snímek uznávaného režiséra Paula Thomase Andersona s názvem The Master představil na festivalu v Cannes svůj první teaser. V nábožensky orientovaném snímku se představí Philip Seymour Hoffman nebo Joaquin Phoenix.
Natočil sice jen pět filmů, ale u každého z nich zaplesala srdce cinefilů a milovníků filmového umění. Po Gamblerovi, geniálně natočených Hříšných nocích, osudové mozaice Magnolia, netradiční romanci Opilí láskou a mistrovské dekonstrukci amerického mýtu Až na krev se Paul Thomas Anderson tentokrát vydává do prostředí náboženské sekty. A vypadá to opět na filmovou lahůdku.
Stroze střižený teaser filmu The Master je spíš minutu a půl dlouhým klipem prokládaným náhodnými scénami z filmu. Představuje hlavní postavu v podání Joaquina Phoenixe, který by měl z obyčejného životního ztroskotance vyrůst v pravou ruku vůdce náboženské skupiny Lancastera Dodda, známého jako The Master.
Toho, jak si na konci teaseru můžete (ne)všimnout, hraje Philip Seymour Hoffman. Spíš než odhadovat zápletku, je lepší se nechat unést zvukovou a obrazovou stránkou, se kterou je opět zacházeno na prvotřídní úrovni.
Hlavně díky ní není tak snadné výsledný film zaškatulkovat do nějakého žánru - psychedelické tóny a zvuky oscilují mezi psychologickým dramatem a vyšinutým portrétem osobnosti, takže nejspíš nebude o precizní herecké výkony nouze. Hlavně pro Phoenixe, který má po období rapování, bulvárních skandálů a problémů s drogami opět co dokazovat. Nehledě na to, že obrazově to snad zase bude na Oscara za kameru.
V USA budou moci diváci tuto novinku ocenit již 12. října, datum české premiéry je zatím neznámé. Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální teaser filmu The Master


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY