Universal plánuje vzkříšení Mumie

Vydáno: 09.04.2012 14:55 - Amaya Tomanová | foto: Universal Studios

Studio Universal se rozhodlo pokusit o vzkříšení dobrodružné série Mumie, která po neúspěchu posledního dílu hrozila upadnutím v zapomnění. Látku by se měl pokusit vzkřísit Jon Spaiths, který spolupracoval na scénáři Promethea.
"Mumie je mrtvá, ať žije Mumie," řekli si nejspíše ve studiu Universal a povolali Jona Spaihtse, který spolupracoval například na scénáři k Prometheovi, do zbraně.
A proč otravovat diváky nastavovanou kaší ve formě dalšího sequelu (kterých se teď stejně rodí více než dost), když lze s o něco menší námahou natočit reboot (kterých se teď rodí... ehm... o něco méně než dost). "Je to pro mě podobná příležitost, jakou mi poskytl Prometheus," říká Spaihts. "Vrátit se ke kořenům franšízy a současně ji znovuotevřít v dosud nespatřeném rozměru."
Více informací se prozatím na veřejnost nedostalo, takže nezbývá než doufat, že zmiňovaný rozměr bude mít o něco větší hloubku a vyšší úroveň, než s jakou jsme měli tu čest ve třetím díle mumifikované série.
Dodejme, že scenárista Jon Spaihts by měl nyní spolupracovat s Jerrym Bruckheimerem na zatím nepojmenovaném sci-fi snímku, dále na scénáři k filmu Passengers s Keanu Reevesem a adaptaci komiksu World War Robot.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY