Světové tržby: Star Wars ve 3D na jedničku nedosáhly

Vydáno: 18.02.2012 15:25 - Zbyněk Kubín | foto: Bontonfilm

Nastupující Epizoda I ve třech rozměrech musela podobně jako doma i za hranicemi sklopit uši před jiným, podstatně méně ambiciózním trojrozměrným dobrodružstvím Cesta na tajuplný ostrov 2.
Dwayne Johnson, Luis Guzmán, Michael Caine, Vanessa Hudgens a Josh Hutcherson ve filmu <b>Cesta na tajuplný ostrov 2</b>
Warnes Bros
I přes nespornou popularitu Lucasovy ságy se Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 3D do čela víkendového světového žebříčku probojovat nepodařilo a s premiérovými tržbami 20,5 milionů dolarů z 59 trhů končí se zklamáním až druhá. Přesto se dohromady s původní verzí již tlačí k celosvětové miliardě dolarů, z čehož má Lucas určitě velikou radost.
Nejméně oblíbená epizoda celé ságy se musela sklonit před nečekaným hitem v podobě Cesty na tajuplný ostrov 2. Třicet milionů z třiceti trhů, kdy třeba Čína hlásí 13,5 a Rusko 6,8 milionů dolarů, z toho zůstává rozum stát. Celkových 79 milionů ze zbytku světa je již téměř dvojnásobek toho, co svého času vydělal předchůdce Cesta do středu Země. Že by byl o Vernea takový zájem?
Ethan Hunt opustil první příčku a s 11,8 miliony z pěti desítek teritorií zahnízdil na bronzové pozici. Celkových celosvětových 653 milionů dolarů ho na další dobrodružství dlouho čekat nenechá.
Čtvrtou a pátou příčku obsadily dvě hollywoodské novinky, které dominovaly tento víkend i na domácím kolbišti. Romantika Navždy spolu a washingtonovský thriller Nepřítel pod ochranou opět končí jako nerozlučná dvojice těsně za sebou. Zatímco zaláskovaní Channing Tatum a Rachel McAdams si z dvaceti trhů urvali 10,3 milionů, bouchač Denzel Washington si z 25 zemí odnáší 10,1 milionů.
V druhé polovině první desítky se do zástupu řadí úspěšný Underworld: Probuzení, následovaný detektivkou Muži, kteří nenávidí ženy, stupiditou Jack a Jill a vytrvalými nepolevujícími veterány Děti moje a Intouchables.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 10.02.2012
  1. Cesta na tajuplný ostrov 2 30,0 mil.
  2. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 3D 20,5 mil. (novinka)
  3. Mission: Impossible - Ghost Protocol 11,8 mil.
  4. Navždy spolu 10,3 mil. (novinka)
  5. Nepřítel pod ochranou 10,1 mil. (novinka)
  6. Underworld: Probuzení 8,6 mil.
  7. Muži, kteří nenávidí ženy 8,2 mil.
  8. Jack a Jill 7,9 mil.
  9. Děti moje 7,9 mil.
  10. Intouchables 7,1 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY