Singhova Sněhurka se představuje v traileru

Vydáno: 18.11.2011 14:38 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Bizarní upoutávce vévodí Julia Roberts
Lily Collins ve filmu <b>Sněhurka</b>
2011 Snow White Productions, LLC
What the hell? Není to ani týden, co jsme skepticky zhlíželi na teaser nového fantasy převyprávění Sněhurčina příběhu, a o slovo se již hlásí pohádkové Mirror, Mirror (u nás jednoduše jako Sněhurka) vizuálního kejklíře Tarsema Singha.
Už z prvních fotografií vypadalo toto odlišné pojetí trochu moc kýčovitě, nechutně barevně a nabízelo spoustu lidí v divných kostýmech. To se bohužel ani v upoutávce nezměnilo, což nás vede k zpětnému přehodnocení nakonec sympaticky vypadajícího spektáklu s Kristen Stewart a Chrisem Hemsworthem.
Co tady funguje špatně? Na první pohled téměř vše - nejenže to vypadá jako televizní inscenace natočená pro "popíkové" publikum, ale nefunguje ani jakákoliv snaha o uchopení celého filmu jako klasické pohádky, "kterou máme všichni rádi". Jak je u původem indického režiséra zřejmé, opět se pohybujeme téměř v divadelním prostředí, krom studiových kulis nás čeká maximálně pár digitální obkroužení kolem jednoho hradu a vše ostatní se příliš soustředí na to, jak je naaranžováno a jak je kdo oblečený, než o čem to celé bude.
Žádné epické fantasy výlevy nečekejte, dočkáte se zatím jen útrpně přehrávajících herců (je jen na vás, jestli Julii Roberts přijmete nebo budete tiše trpět), kýčovitých obrázků, které vypadají stokrát cukrkandlověji než u Alenky v říši divů, a dětinského humoru. Vzhledem k tomu, že Singhovy filmy nejsou zrovna přijímány pozitivně (ostatně Válka bohů je také podle prvních ohlasů kulisová podívaná bez děje s litry červené limonády), nebude to mít ani jeho novinka nejspíš jednoduché.
(Alespoň že té Lily Collins to tak sluší.)
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY